Sport

Dette er Isnes' Marbella-plan

Samhold, defensiv struktur og giftighet offensivt er noe av det som står på planen til KFUM-trener Jørgen Isnes i Marbella. Onsdag spilte mannskapet hans den første av to treningskamper i Spania.

MARBELLA (Dagsavisen): Kåffa startet uka med å reise til Marbella på treningsleir. Allerede onsdag møtte de HamKam i en treningskamp som endte 2-2. David Tavakoli og Juba Moula scoret KFUMs to mål, ett i hver omgang.

Jørgen Isnes og hans utvalgte har kost seg på strøkne gressmatter i Marbella så langt.

– Det er nydelig. Man får det ikke så mye bedre enn dette. 20 grader, strålende sol. Flott spillergruppe. Bare positive ting, sier en smørblid Isnes til Dagsavisen.

– Hvilken plan har du for Marbella-oppholdet?

– Det gjelder å få mye tid sammen, både på feltet og utenfor feltet. I hverdagen vår kommer vi i garderoben et kvarter før trening, og så stikker man så fort man har mulighet. Det er jo en travel hverdag hjemme, poengterer Isnes.

Les også: Se hvem som trener KFUM-keeperne i Marbella: – Selv har jeg ingenting mellom stengene å gjøre mer (DA+)

Nye fjes

– Her i Marbella får man muligheten til å bruke tida godt på feltet. Og man får mye tid til å gjøre ting sammen, noe som gjør gruppa enda sterkere. Vi har jo noen nye fjes, så da er det utrolig viktig, fortsetter han.

Kåffa har mistet profiler som Lars Olden Larsen (Mjøndalen) og Kristian Brix (lagt opp). Dermed måtte nye fjes inn, som får lære resten av gruppa bedre å kjenne i Spania.

– Vi har de nye her. Alagie Sanyang, Håkon Hoseth, Remi Svinland og Fredrik Dahl. Gode spillere. Jeg er glad de havnet her. De er unge og har lyst å oppnå noe med fotballen. Så jeg tror vi har truffet bra med spillerlogistikken i år også, sier Isnes, som fortsatt vil ha inn et par spillere før sesongstart.

Les også: Han er et av Norges største keepertalenter. Snart går kontrakten med Vålerenga ut (DA+)

Struktur

KFUM-treneren trekker fram noe av det spillerne skal få jobbe med på feltet.

– Bare for noen uker siden hadde vi en veldig god match mot Sarpsborg (1-1), der vi var gode i strukturen defensivt. Jeg ønsker at vi er gode på det også her. Vi jobber litt videre med det, og så er vi i tillegg nødt til å bli enda giftigere når vi angriper motstanderen, både når de er i ubalanse og når vi er i etablert angrep.

– Så er det jo begrenset hvor mye man får gått igjennom på en uke. Det gjelder å forsterke det vi allerede har vært brukbare på til nå i vinter. Og så blir det viktig at mange av gutta får spilt et godt antall minutter i treningskampene, fortsetter Isnes.

Mot HamKam var han fornøyd med mye, særlig åpningen og de siste 20 minuttene. Neste motstander er Strømmen lørdag.

Mer fra Dagsavisen