Sport

Dette blir Skeid og Kjelsås' motstandere i PostNord-ligaen

Etter å ha ventet på et puljeoppsett siden romjul, offentliggjorde NFF endelig oppsettet for årets sesong av PostNord-ligaen onsdag ettermiddag.

Daglig leder Daniel Holmeide Strand har ventet utålmodig på puljeoppsettet i PostNord-ligaen omtrent helt siden Skeid røk ut av opprykkskvalifiseringen mot Asker på straffespark før jul. Oppsettet var lovet å komme i romjulen, men kom først onsdag. Holmeide Strand ønsket helst å unngå Hødd, og fikk ønsket sitt oppfyllt.

Skeid og Kjelsås havnet i samme pulje i avdeling to, mens Vålerengas nest beste skal spille i avdeling 1.

– Det ble en artig avdelig det på mange måter. Jeg har flikket og gjettet og prøvd å se for meg hvordan oppsettet kunne bli, men når jeg ser fasiten må jeg si at jeg ikke var i nærheten. Pulja blir knallhard for reisekassa, og vi skal få sett landet i år, men jeg synes det var et morsomt oppsett, sier Kjelsås-trener Eivind Kampen til Dagsavisen.

Les også: Dette er vinterens treningskamper for Oslo-lagene

Mest fornøyd med ny traktor for å måke snø

Han synes det er vanskelig å utpeke noen favoritter sånn på stående fot.

– Det er alltid vanskelig å vurdere lagene så tidlig i januar, da det kommer litt an på rekruttering og hva de ulike klubbene foretar seg inn mot seriestart i april. At det er mange gode klubber her, som leverte gode sesonger i fjor, er det ingen tvil om. Men frem til seriestarten er vi alle konger, sier Kampen og ler.

Kjelsås startet oppkjøringen allerede i forrige uke, men selv om de har trent nesten en uke mer enn avdelingskollega Skeid er de fortsatt glade for at det er lenge igjen til seriestart også på Oslos tak.

– Hehe, vi er nok ikke klar for seriestart riktig enda. Det hadde nok sett stygt ut, men vi har så vidt sveivet motoren litt forsiktig i gang i kulda. Vi har vært litt uheldig med snøen, men klubben har investert i en jævla bra traktor for å få snøen unna. Det er en helt suveren traktor, så vi har hatt bedre baneforhold enn normalt vi i januar, sier en veldig fornøyd Kjelsås-trener.

Les også: Kjelsås-trener Kampen hyller konkurrentene (+)

Skeid utroper seg selv til favoritt

Også et par trikkestopp nedover er man fornøyd.

– Reisemessig er det vel avdelingen som gir oss flest reisedøgn, men sportslig mener vi at dette er en avdeling vi per midten av januar kan hevde oss godt i. Mye kan skje før seriestart i april, men slik vi ser det skal vi være så vågale å si at Skeid bør være en av favorittene i avdelingen når vi skriver midten av januar, sier daglig leder Daniel Holmeide Strand i Skeid til Dagsavisen.

Han lister opp nabo Kjelsås, Egersund, Arendal, Vard Haugesund og Øygarden som de tøffeste utfordrerne.

– I fjor var det nok enklere å sette opp topp sju og bunn sju i avdelingen. Pulja er nok jevnere i år, slik at det er litt vanskeligere å forutsi nøyaktig hvordan det kommer til å gå. Kjelsås var vi helt sikre på å få, siden vi alltid er i samme pulje som dem, og det synes vi bare er morsomt, forteller Holmeide Strand.

Les også: Skeid klare for 2021-sesongen: Braaten avventer, ny VIF-spiller inn (+)

Lover nye signeringer de kommende dagene

Fornøyd er også Eivind Kampen, og det tror han også Kjelsås-supporterne kommer til å bli de kommende dagene.

– Vi har brukbar kontroll på de vi skal ha inn nå, og er i forhandler med flere som snart er klare. Det kommer nok ikke til å skje helt elleville ting, men vi har nok noen spillere i boks som vi bare venter på å offentliggjøre. Vi har god kontroll defensivt, og bra dekning helt på topp, men så må vi få inn noen lekekamerater til Jesper (Solli) på midten, sier Kampen og fortsetter:

– Vi er ikke på noen desperat jakt, men ser etter spillere som kan konkurrere om plassene på A-laget og samtidig utvikle seg her hos oss. Var jeg Kjelsås-supporter ville jeg nok fulgt med på sosiale medier de kommende dagene, da jeg håper at vi kan presentere noen nye spillere i løpet av de neste dagene og i neste uke, forteller Kampen.

Også på Nordre Åsen jobbes det med å forsterke laget, og daglig leder Holmeide Strand sier at de daglig får mange henvendelser om spillere som ønsker seg til Skeid.

– Vi har et godt utgangspunkt på spillersiden, da vi allerede har sikret oss spillere som gjør at vi har god tro på at vi skal stille med et sterkere lag til årets sesong enn i fjor. Når vi starter oppkjøringen i morra (torsdag) blir det med en del prøvespillere. Noen vi ønsker å se for å vurdere om er gode nok, og noen vi vet er gode nok som ønsker å bli bedre kjent med oss, sier han og fortsetter:

– Med den situasjonen som fortsatt rår i 3. divisjon er det klubbens marked i spillermarkedet nå. Det er mange som tar kontakt, og mange vi må si nei til, så jobber vi også med å fornye kontraktene til spillere vi har på utgående kontrakt hos oss. Jeg er veldig trygg på at vi får en sterkere stall i 2021 enn vi hadde i 2020, sier han.

Slik ser de to avdelingene ut:

– I år som i fjor blir det to tøffe avdelinger med mange spennende oppgjør. I oppsettet er det tatt hensyn til reise og sportslige kriterier, samtidig som er det litt variasjon fra i fjor, sier daglig leder i Divisjonsforeningen, Kari Lindevik til NFFs hjemmesider.

Rune Pedersen i NFFs konkurranseavdeling opplyser at selve spilleplanen blir offentliggjort 20. januar. Forøvrig samme dag som oppsettet for Eliteserien og Obos-ligaen blir offentliggjort.

– Vi har hatt et godt samarbeid med Divisjonsforeningen om oppsettet. Vi håper og tror at 2021-sesongen kan bli mer normal enn den i fjor, og gleder oss til seriestart, sier Pedersen.

Avdeling 1

Kongsvinger
Kvik Halden
Moss
Eidsvold Turn
Vålerenga 2
Asker
Bærum
Alta
Tromsdalen
Senja
Fløya 
Hødd
Brattvåg
Florø

Avdeling 2

Øygarden
Sotra 
Vard Haugesund
Egersund
Arendal
Flekkerøy
Odd 2
Notodden
Fram
Kjelsås
Skeid
Nardo 
Levanger
Rosenborg 2

Mer fra Dagsavisen