Får Angel Correa mer å juble for i kveld? Her jubler han etter scoring mot Malaga sist helg. FOTO: JUAN MEDINA/NTB SCANPIX

– Det verste laget å få

Atletico Madrid sammenlignes med Leicester. Begge lag viser at det ikke bare er de økonomiske musklene som teller.

 

De slo ut Barcelona i kvartfinalen. I kveld tar Atletico Madrid imot Bayern München på Vicente Calderon. Og Bayerns spanske kvartett, Javi Martinez, Xabi Alonso, Thiago og Juan Bernat. Den siste har aldri vunnet over Atletico.

– Atletico er det laget vi minst ønsket å møte. De er vanskelige å slå, og for meg personlig er dette den tøffeste semifinalisten, sier Javi Martinez til den spanske avisen Marca.

– Atletico kan ikke matche Real Madrid eller Barcelona økonomisk, men de har gjort en fantastisk jobb med hensyn til resultatene, mener Thiago.

Økonomisk smågutt

Det er ikke uten grunn at Atletico Madrid blir sammenlignet med Leicester, som med seier over Manchester United til helga er engelske seriemestere. Også Leicester kjemper mot klubber som har økonomisk overmakt.

Ifølge Deloitte Money League, som rangerer verdens rikeste klubber etter overskudd, tjente Atletico Madrid 1,7 milliarder kroner i forrige sesong. Bayern München tjente 4,3 milliarder, mens de to andre semifinalistene, Manchester City og Real Madrid tjente henholdsvis 4,2 og 5,1 milliarder kroner.

Atletico viser at det ikke bare er pengene som teller.

– Nei, de spiller veldig aggressivt, men for å nå semifinalen i Champions League trengs mer enn aggresjon. Det er en blanding av aggressivitet, konsentrasjon, en god taktikk og sterk mentalitet som gjør dette laget så sterkt, sier Javi Martinez.

Den tidligere Real-spilleren Xabi Alonso har også stor respekt for Diego Simeones menn.

– Det er ingen tvil om at forsvaret deres er en av de største styrkene. Men Atletico kan også spille fotball og er farlige i angrep. De presser høyt for å vinne ballen, og da kontrer de lynraskt, mener han.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Vanskelig stadion

De fire spanske Bayern-spillerne har erfaring med hvor vanskelig det er å spille på Vicente Calderon.

– Det er alltid vanskelig der. Atmosfæren er elektrisk og spesiell. Atletico-fansen er veldig entusiastiske og aktive. De støtter laget sitt med massevis av følelser, sier Alonso.

– Med hensyn til atmosfæren er Vicente Calderon en av de beste arenaene i Europa. Vi må fokusere på vårt eget spill. Vi må ikke miste kontrollen hvis vi skal oppnå et godt resultat før returkampen, sier Thiago.

Det er det tyske laget som har det største presset på seg.