slo Swansea: Fortvilte Swansea-spiller ser Manolo Gabbiadini juble for målet som sikret Southampton en tre poengs luke ned til waliserne før siste serierunde. Nå trenger Swansea et lite mirakel for å holde seg, men det er ikke umulig. FOTO: GEOFF CADDICK/NTB SCANPIX

Det står fortsatt mye på spill

En del er avgjort før siste runde i Premier League, men ikke alt.

City er mestere, United blir nummer to, Tottenham ender uansett topp fire og kvalifiserer seg til neste sesongs Champions League. Spurs kan bli enten tre eller fire, avhengig av hvordan de gjør det mot Leicester i London og hvordan det går med Liverpool, på 4., mot Brighton. Chelsea halser to poeng bak Liverpool på 5. og møter Newcastle borte.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

I kampen om Champions League må Chelsea slå Newcastle, mens Liverpool, som har bedre målforskjell, må tape for Brighton i Liverpool, om det skal gå veien for en utsatt Conte. For Liverpool holder det med uavgjort. Arsenal ender på 6. plass uansett.

Nederst er WBA og Stoke allerede rykket ned. Swansea på 18. Plass og 33 poeng har en teoretisk mulighet til å passere Southampton på 17. med 36 poeng, men det er en målforskjell på ni i Southamptons favør. Med storseier for Swansea mot Stoke og kjempesmell for Southampton mot City er det plutselig Swansea som beholder plassen. Men vi snakker altså om ni mål her.

Denne runden kringkastes alle matchene live. Endelig en runde med ti kamper, samtidig. En bra sportspub bør kunne vise den kampen du vil se. Selv om en del er avgjort, står det fortsatt mye på spill. Særlig for Chelsea og Liverpool.

Les også: Verdens største fotballkamp

De matchene som virkelig gjelder denne runden blir da Newcastle – Chelsea og Liverpool – Brighton, men også Tottenham – Leicester er viktig for topp fire. Og om det er en tid for et mirakel, er det søndag. Mye skal klaffe for Swansea, men hvem vet? City kan slå Southampton med mye. Kampene skal i hvert fall spilles først. Fire søndag.