Ski

- Det siste Astrid trengte

SKADD: Da de norske jentene var kommet i mål, fikk de vite at at lagvenninne Astrid Uhrenholdt Jacobsen var blitt kjørt bort i ambulanse.

HOLMENKOLLEN (Dagsavisen): I går kveld ble det meldt fra sykehuset at Astrid har pådratt seg en kraftig hjernerystelse, men vil bli sendt hjem så fort som mulig, melder langrennslandslagets pressekontakt, Gro Eide. Igjen ble Astrid Uhrenholdt Jacobsen rammet av uhell.

Et par dager før OL fikk hun den dystre beskjeden om at hennes bror var død. Det gjorde et voldsomt inntrykk på hele langrennsleiren, og de norske jentene gikk derfor med sørgebånd på åpningsøvelsen i OL. Og fikk refs av Den internasjonale olympiske komité.

I går opplevde Astrid at den ene skien hennes skar ut i en utforkjøring. Hun forsvant under sikkerhetsnettet og inn i en polstret stolpe. Det medførte at hun måtte fraktes til sykehus med ambulanse sammen med landslagets fysioterapeut Torger Hansen.

- Astrid slo både hodet, skulder og hofte i møtet med stolpen, forteller han.

- På akuttmottaket ble hun skannet for å se hvor alvorlig dette var. Da jeg dro tilbake til Kollen og sa ha det bra til henne, kom tårene hos henne, men også smilet, sier han. Og legger til: - Jeg tror ikke det er store dramatikken i dette.

Opplysningen om ulykken preget naturligvis lagvenninnene.

- Dette var det siste Astrid trengte, sier Marit Bjørgen.

- Den siste tida (etter brorens død, vår anm.) har vært ei tøff tid for Astrid. Dette er urettferdig, fortsetter hun.

Selv syns hun ikke utforkjøringene på tremila var spesielt utfordrende, og hun forteller at hun aldri var redd underveis.

- Men jeg gikk jo storparten av løpet alene. Da kan jeg styre farta sjøl i utforkjøringene. Det er annerledes når du går sammen med mange andre som du må ta hensyn til, legger hun til.

Den tidligere landslagstreneren for herrene, Morten Aa Djupvik, var vitne til ulykken. Han så at Astrid Uhrenholdt Jacobsen for under sikkerhetsnettet og traff den polstrede stolpen.

- Men ambulansefolkene kom raskt, forteller han. Og det gikk altså etter forholdene bra.

PS. Sommeren 2011 ble Astrid Uhrenholdt Jacobsen kvestet på en sykkeltur i Nordmarka og ble satt ut av trening i lang tid.

tor.karlsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen