Sport

– Det er plass til et Oslo-lag til i eliteserien

Vi tok en prat med Eirik Kjønø og Jørgen Isnes før mandagens Oslo-derby. Kampen om å bli nest best i byen lever.

Se videointervju med trenerne her, eller nederst i saken.

Grorud tar imot KFUM til kamp i 1. divisjon på mandag. Før oppgjøret har Grorud ett poengs forsprang på naboene, som ligger på åttende og niendeplass.

De to lagene har hatt mange tøffe kamper mot hverandre i 2. divisjon. Men nå møtes de for første gang i 1. divisjon.

– Det er alltid kult å møte Kåffa. Vi har kniva med dem i åtte–ni–ti år, og akkurat nå er det jevnere enn noen gang, så det er spesielt. Å møte Isnes er også alltid kult, sier Grorud-trener Eirik Kjønø.

Dagsavisen møtte de to treneren utenfor Vålerengas hjemmebane, Intility Arena. Oslos beste fotballklubb har tilholdssted midt imellom hovedstadens to neste beste lag. På sikt håper de at de kan utfordre storebror.

– Det å bli bedre enn Vålerenga er litt fram i tid, men vi har prata mye om at det er mulig for en klubb i Oslo å ta steget opp, det er rom for to lag i eliteserien, sier Kjønø, og fortsetter:

– Jeg tror både vi og Kåffa har ambisjoner om å gjøre det på sikt, og så tror jeg Kåffa er hakket foran oss i løypa, de klarte det jo nesten i fjor og de har et veldig godt lag, som kan klare det samme i år. Og så prøver vi å bygge et lag som kan klare det om to-tre-fire år, sier Grorud-sjefen.

Les også: Kjønø halvveis fornøyd etter 1-1 mot HamKam i Rekdal-debuten (+)

Gode venner

Det var god stemning da de to trenerne møttes fredag formiddag. Begge skrøt av hverandres kvaliteter som trenere. Samtidig er de klare på at den gode stemningen legges vekk mandag ettermiddag.

– Dere er ikke så gode kamerater, er dere vel, Isnes?

– Vi er gode kamerater jo, smiler KFUM-treneren før han fortsetter:

– Eller det spørs hva du legger i kamerater det da, men jeg prater vettugt og fint jeg med Eirik. Han er en av de mest kompetente folka man har i OBOS-ligaen. Vi prater litt innimellom òg vi–mellom kampene. Men på mandag blir det et slagsmål, og det gleder vi oss til.

Det gjør Kjønø også, som mener KFUM betraktes som et topplag i Groruddalen.

– Det er et veldig godt fotballag, mange er i sin beste alder, mange har levert på det nivået her over tid og så har de en veldig dyktig trener som jeg syns har gjort noe mer ut av den kulturen som har vært der over tid. Vært godt til å bygge videre på fundamentet som var der, og har skapt et vinnerlag. Så det er klart vi møter et topplag på mandag. Og det er vår inngang til kampen, sier Kjønø, før han legger til:

– Men vi har vist at vi kan slå alle lag på hjemmebane, og vi går alltid for seier uansett hvem vi møter, men vi har veldig stor respekt for det Kåffa kan og ser på det som et topplag, understreker han.

Respekten ser ut til å være gjensidig mellom de to trenerne. Isnes vet at Grorud ikke er noen enkel oppgave.

– Nå har vi hovedfokus på oss sjøl, men det er klart vi gjør vår forhåndsanalyse på Grorud. For vår del er det viktig å ha fokus på det vi skal gjøre, og det vi skal være gode på. Men all ære til hvordan Grorud har sett ut fram til nå. De har vært gode, og de har flere strenger å spille på, men det skal vi være forberedt på.

Les også: Rasch om skademarerittet: – Uvissheten var det absolutt verste (+)

Sliter med å vinne

Mens Grorud har inntatt rollen KFUM hadde forrige sesong, og presterer bedre enn de fleste hadde forventa, sliter KFUM med å vinne kamper. Laget har nå spilt fem kamper uten å vinne. I forrige kamp, hjemme mot Kongsvinger, var seieren i lomma, men fem minutter på overtid glapp det. Da var Isnes langt nede, men det er glemt nå.

– Jeg har ikke vondt lenger. Hadde jeg hatt det så tror jeg ikke dette hadde vært riktig yrke for meg. Det har vi lagt bort – det gjorde vi dagen etter. Vi er veldig klar for å slå Grorud på mandag. Og så veit vi at det er like tøft å møte Grorud som å møte Lillestrøm, sier han og fortsetter:

– Det er selvfølgelig viktig for oss å begynne å komme inn på vinnersporet igjen om vi skal være med på kvalikkjøret. Men det er vel 60 poeng igjen å spille om, så det er fortsatt tidlig å begynne å se på tabellen.

Les også: Isnes etter at seieren glapp på overtid: – Sjelden jeg har vært så langt nede etter en uavgjort (+)

– Han vil få sjokk

– Kan du røpe noe for våre lesere og Kjønø, om hvordan KFUM kommer. Hvordan vil angrepsrekka se ut for eksempel?

– Han får ikke laget, for det er ikke tatt ut enda, ler Isnes.

– Men det jeg kan si er at spillere begynner å komme tilbake fra skader igjen. Det er spillere som har vært viktige for oss tidligere. Jeg er stolt av de spillerne som har fått muligheten, selv om det ikke har blitt like mange poeng som vi hadde håpa på. Nå begynner troppen å se enda litt bedre ut enn det den har vært tidligere i sesongen. Vi får se hvem som blir involvert. Det er tre matcher til uka; mandag, torsdag og søndag. Det må man også ta hensyn til når man har folk tilbake fra skader.

– Kommer dere med noen overraskelser, Eirik?

– Ja, det gjør vi. Han kommer til å bli sjokka når han ser det laget som starter på mandag, smiler Kjønø lurt.

1. divisjon menn mandag 24. august (11. runde, 18.00): Grorud – KFUM Oslo, Ranheim – Strømmen, Raufoss – Ull/Kisa, Sandnes Ulf – HamKam, Stjørdals-Blink – Åsane, Tromsø – Sogndal, Øygarden – Jerv, 20.30:  Kongsvinger – Lillestrøm.

Mer fra Dagsavisen