Sport

– Det er et Oslo-derby, det er alltid litt ekstra følelser her

Vålerenga må unngå å snubletråden MS i torsdagens lokaloppgjør.

Vålerenga står med ni strake seire og topper eliteserien ishockey etter at de i forrige runde slo tittelutfordrer Storhamar. Nå venter en ny følelsesladet kamp for serielederen. Lokaloppgjør mot Manglerud Star.

– Det er et Oslo-derby, det er alltid litt ekstra følelser her. Mange av gutta har spilt her og omvendt. Men det er klart at vi er storebror per dags dato. Vi skal slå Manglerud, er beskjeden fra Jordal og Martin Laumann Ylven.

Skal stoppe stjernene

MS har på sin side også levert bedre den siste tida og står med poeng i de tre siste kampene. MS-trener David Livingston er klar på hva som er nøkkelen til suksess mot VIF i kveld.

– Vi må frustrere førsterekka og prøve å ødelegge rytmen, sa Livingston til Dagsavisen etter tirsdagens trening.

Og nettopp det å stoppe VIFs førsterekke vil bli sentralt. Rasmus Ahlholm og Tobias Lindström har til sammen gjort 118 målpoeng på 36 kamper denne sesongen.

– Vi må tenke litt som de gjør i amerikansk fotball; ta ut deres sterkeste våpen, og la de nest beste bevise at de kan vinne kampen. Klarer vi det har vi en god sjans, sier Livingston.

Med andre ord er det spillere som Martin Laumann Ylven MS-treneren peker på.

– Hvis det er sånn at det går litt i stå for dem (Lindström og Ahlholm) så må vi andre fram. Som lag har vi andre ligget litt bakpå og de har tatt poengplukkerjobben. Men vi er mange her som ønsker å produsere og vi veit vi kan det, sier Ylven.

– Men å stoppe den førsterekka der tror jeg ikke Livingston har noe godt svar på, legger han til.

Les også: Tett helt inn

Misvisende resultater

Så langt denne sesongen har VIF hatt godt tak på MS, og har vunnet de fire kampene så langt denne sesongen med sifrene 3-2, 1-7, 6–0 og 3–8. Men VIF-trener Roy Johansen mener resultatene er misvisende.

– Det har vært mye jevnere kamper enn hva sifrene sier. Mange av kampene har stått og vippa, men vi har vippa dem til vår fordel, sier Johansen til Dagsavisen etter VIFs trening onsdag.

Han håper ikke laget nå snubler etter en god periode.

– Vi i en veldig god posisjon nå og da er det jo surt om vi skal miste poeng mot et av de presumptivt dårligere laga. Men vi må være klar over at i et sånt lokaloppgjør må du legge alt litt til side. Det handler om å fighte og å være klare.

Mer fra Dagsavisen