Sport

– Det blir godt å ha 2. divisjon i «eget hus»

Vålerengas sportssjef Jørgen Ingebrigtsen gleder seg over 2.-lagets opprykk til nivå tre. Steget opp vil merkes på flere måter.

Søndag sikret VIF 2 opprykket fra 3. divisjon, avdeling 2. Halsen ble slått 6-0. Det er tre runder igjen, men ingen kan ta igjen serielederen.

– Vi er glad for at opprykket til 2. divisjon nå er sikret, sier Jørgen Ingebrigtsen til Dagsavisen.

Sportssjefen innrømmer at konsekvensen kan bli færre utlån fra VIF neste sesong.

Les også: Deila vil spesielt én ting til livs for å bryte den vonde høstrekka (DA+)

– De «lengstkommende» U-spillerne har jo vært ute på lån i år, blant annet Leo Cornic i Bærum og Petter Karlsen i Gjelleråsen. 2. divisjon er en tøffere kamparena, og det vil være bra for dem. Vi har spilt et ungt lag i 3. divisjon denne sesongen, poengterer han.

– Det blir godt å ha 2. divisjon i «eget hus» i 2020. Det er vi veldig glad for, legger han til.

Men det har ikke bare vært negativt å spille i 3. divisjon.

– Vi er ærlig på at det også har vært fordeler med å spille på fjerde nivå. Der har noen av de yngre spillerne som har vært litt lenger bak i rekka fått sjansen til A-lagsspill. Men det blir bra med et steg opp.

Les også: Han er Ronny Deilas siste skanse (DA+)

Også for mer erfarne spillere som er nær A-laget. Erik Israelsson er en spiller som har en del kamper for 2.-laget i 2019.

– Klart, når de først er der (i kamp for 2.-laget), er det bedre med 2. divisjon enn 3. divisjon. Spill i 2. divisjon er positivt for de spillerne som står ved inngangen til A-laget og er i toppen av B-laget, sier Ingebrigtsen.

A-laget forbereder seg for tida til kampen mot Stabæk 19. oktober. Ronny Deilas mannskap har fortsatt til gode å vinne en kamp i høstsesongen.

– Nå skal vi bygge videre på prestasjonen mot Odd (1-1) sist. Vi har hatt noen tøffe resultater i det siste, men skal bruke treningsukene i landslagspausen godt.

Mer fra Dagsavisen