Sport

– Det blir et bikkjeslagsmål om gullet

Storhamar og Stavanger vil gi Vålerenga kamp til døren, men Roy Johansens VIF-mannskap har grunn til å smile, skal man tro ekspertene.

Vålerenga topper eliteserien i ishockey med sine 92 poeng, fire poeng foran Storhamar og sju foran Stavanger Oilers. VIF, som torsdag tapte 2-3 mot tabellfirer Lillehammer etter forlengelse, har i tillegg en kamp til gode på sine nærmeste rivaler. VIF-spillerne har grep om seriegullet, men kan ikke føle seg for trygge, hevder ekspertene.

– Vålerenga skal fortsatt ha både Storhamar og Oilers i Furuset Forum. Vinner Storhamar der, får de vind i seilene. Da kan Vålerenga-spillerne merke presset, sier ishockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm til Dagsavisen.

VIF, som møter Frisk hjemme lørdag, tar imot Hamar-laget til toppkamp kommende torsdag.

Les også: Hendene som kan gi VIF-gull (DA+)

Gull gir hjemmefordel

– Jeg vurderer å kjøre fra Hamar for å få med meg den kampen live. Det er verdt noen mil i bil, humrer Dahlstrøm.

Ekspertkollega Bjørn Erevik er enig i at utfallet av VIF – Storhamar vil avgjøre mye.

– Det er fortsatt 21 poeng igjen å spille for, men mye blir avgjort neste uke. For vinner Vålerenga mot Storhamar, er mye gjort, sier han til Dagsavisen.

Les også: Vålerenga tapte poeng i tetkampen

Den tidligere Frisk-spilleren mener dagens serieleder kommer til å knipe gullet.

– Jeg tror VIF vinner serien, ja. De har såpass mange poeng allerede, og jeg tror de tar nok poeng også i sluttfasen. Men skulle de tape mot både Storhamar og Stavanger ... Da vil lampene selvfølgelig begynne å blinke, poengterer han.

Tittelen vil også ha stor betydning for NM-sluttspillet, skal man tro Dahlstrøm.

– Seriegullet har stor verdi for sluttspillet. Gullvinneren får jo for eksempel hjemmefordel hele veien, noe som betyr mindre reisebelastning. Seriegullet vil ha stor innvirkning på hva som skjer i sluttspillet, sier han.

Både Erevik og Dahlstrøm spår at de tre som nå kjemper om seriegull, også vil kjempe om NM-gullet.

– Det blir et bikkjeslagsmål mellom de tre. Jeg tror ikke Lillehammer har bredden som kreves, sier Dahlstrøm, som peker på viktigheten av «pigge bein» når det drar seg til.

Les også: – Vi henter en spiller som har «gutsen» som skal til for å spille i Vålerenga (DA+)

Favoritt?

Den tidligere Storhamar- og Lillehammer-spilleren mener derimot at gamleklubben Storhamar kan bli svært skummel når sluttspillet går i gang.

– Jeg skal ikke si at de er favoritter, men de så veldig «freshe» ut mot Stavanger sist (3-1-seier). De har hatt en downperiode, men det så fryktelig mye bedre ut nå, mener Dahlstrøm.

– Stavanger Oilers er «tunge», men det virker ikke som om de har samme fart som Storhamar og VIF for øyeblikket. Vålerenga har på sin side vist at de har en god defensiv struktur. I tillegg har de fått inn Daniel Sørvik nylig, og nå også Andreas Heier. Det kan hjelpe Vålerenga i sluttfasen av serien og inn i sluttspillet, legger han til.

Bjørn Erevik mener det er for tidlig å snakke om favoritter i sluttspillet. Men han tror Oilers kan bli farlige der.

– Kommer de inn i sluttspillet uten store skadeproblemer, og med nysigneringen Luc Snuggerud i form, skal man se opp for Stavanger, sier han.

Mer fra Dagsavisen