Derfor ville Carvalho fortsette i Vålerenga

Felipe Carvalho har signert tre nye sesonger i Vålerenga. Han ønsker nå kontinuitet i karrieren.

Rett før overgansvinduett åpner igjen kunne Vålerenga torsdag presentere Felipe Carvalho som VIF-spiller fram til sommeren 2021.

Signeringen var i følge VIF ikke veldig vanskelig å få på plass, av en hovedårsak. Etter en omflakkende tilværelse ønsker Carvalho å slå rot og utvikle seg.

- Jeg stortrives i Oslo, jeg vil utvikle meg som spiller slik at jeg kan kjempe om en plass i Uruguays VM-tropp i 2022, sa Carvalho til Dagsavisen i forrige uke.

Torsdag signerte han kontrakten med sportssjef Jørgen Ingebrigtsen i Vålerenga. Den tikker og går til utgangen av juli 2021.

Les også: Dette er Deilas ferieønske (+)

Karrieresteg

- Underveis i prosessen har det rukket å bli en viss interesse rundt Felipe, men Felipe selv og hans rådgiver Terje Liverød har vært tydelige på at det beste nå er å få kontinuitet i det gode treningsarbeidet som legges ned, og så får eventuelle nye karrieresteg komme som en følge av videre fremgang. Felipe har hatt en flott utvikling i klubben, og vi er glade for, og også stolte av at en så god spiller velger oss foran andre alternativer, sier Ingebrigtsen til vif.no.

VIF-direktør Erik Espeseth sier til Dagsavisen at signeringen er innenfor rimelighetens grenser og at spileren er blitt veldig godt mottatt i VIF-miljøet.

- Vi får en søyle på plass og det er vi glade for, sier Espeseth.

23-åringen kom halvskadet til Vålerenga fra Malmö FF  i fjor høst, og bygde seg gradvis opp på Valle. Han er veldig fornøyd med den medisinske oppfølgingen han har fått.

Blant supporterne er "Mr. Boof" blitt veldig populær. Carvalho gir også av seg sjøl til supporterne.

Les også: Tror ikke på Arsenal-overgang for Carvalho

Deila vil utnytte stallen

Trener Ronny Deila er av dem som har ønsket seg en venstrebeint midtstopper av internasjonale format lenge. Og spillerlogistikken i VIF handler nå om å holde på¨de ressursene man har.

- Jeg ser ikke for meg mange nye spillere inn. Vi må få mer ut av de spillerne vi har her, sa Deila til Dagsavisen etter torsdagens trening.

Denne uka har han hatt to japanske spillere med på treningene, men de var ikke med i spilleøkta torsdag.

Det var selvsagt Felipe Carvalho, som er lettet over at flere år framover er spikret. Slik har det ikke alltid vært for spilleren som er oppvokst på grensa mellom Brasil og Uruguay.

Vålerenga spiller sin siste kamp før ferien mot Molde på Aker stadion søndag.