Sport

Derfor skiftet Agouda Oslo-klubb

Abdul-Basit Agouda byttet ut KFUM med Grorud, og bidro med målpoeng på direkten. Overgangen på vinduets første dag beskrives som en vinn-vinn for alle parter, blant annet grunnet trenernes gode forhold til hverandre.

Tirsdag åpnet det norske overgangsvinduet, og samme dag ble det klart at KFUM-angriper Abdul-Basit Agouda går til Grorud på lån ut sesongen. Det er en overgang både Kåffa-trener Jørgen Isnes og Groruds Eirik Kjønø mener er en vinn-vinn-situasjon for alle parter.

– Vi har en stor tropp, og alle har et ønske om å spille. Når det ikke blir så mye spilletid på den enkelte, må både spiller og klubb vurdere situasjonen gjennom sesongen. Basit var et sånt tilfelle, og da sjansen bød seg for å gå til Grorud ønsket ikke vi å stå i veien for at han skulle få den muligheten, og kanskje få mer spilletid der, sier Isnes til Dagsavisen.

Les også: Slo Ranheim og utspilte Tromsø – slik har KFUM snudd den vonde trenden (+)

Debuterte med målgivende

60 minutter var spilt av tirsdagens kamp mellom Grorud og Stjørdals/Blink da Abdul-Basit Agouda fikk sin Grorud-debut, og det tok ikke lang tid før han leverte sitt første målpoeng for klubben da han forlenget et innlegg fra Trace Murray til Runar Hauge på bakerste stolpe.

– Det er målpoeng i Basit, så det er veldig kjekt å høre at han leverer fra start. Grorud har en annerledes spillestil enn oss, og det kan hende det passer Basit ganske godt. For min del håper jeg han lykkes i Grorud, da han er en fin gutt som er veldig kjekk å jobbe med, forteller Isnes.

Grorud-trener Eirik Kjønø er naturlig nok veldig fornøyd med at nysigneringen leverte en målgivende i debuten.

– Hehe, det spørs vel om det var så tilsiktet, men i statistikken vil han bli stående med en målgivende pasning. Det er alltid kjekt at nye spillere kommer godt i gang, og han bidro med gode løp i bakrom og du ser at han passer godt inn i vår spillestil. Så vi er fornøyde med å få han hit på lån, sier Kjønø til Dagsavisen.

Les også: Grorud mistet seieren mot Stjørdals/Blink på overtid (+)

Kjønø tar godt Sortevik også

Grorud-treneren kjenner Agouda godt fra før, da han har fulgt spissen siden han var 15-16 år. I tillegg har Agouda både spilt landslagsfotball i Grorud, og kjenner mange av spillerne fra sin tid i Oslo-fotballen.

– Jeg hadde ikke regnet med at vi kunne få han inn på lån i dette vinduet, men sånn situasjonen ble passet det godt for alle parter. Kåffa hadde for mange spisser i stallen sin, og vi fikk akkurat en lyskestrekk på Thomas Elsebutangen. I tillegg har Fredrik Pettersen slitt med skader i lang tid, og er fortsatt ikke kommet i toppform, så for oss var det perfekt tidspunkt å få han inn på, forteller Kjønø.

Forholdet mellom Kjønø og Isnes har nok også spilt inn, i tillegg til den faktiske fysiske avstanden mellom lagene.

– Basit jobber i akademiet til Kåffa, og skal fortsette å gjøre det. Han får deler av lønna si fra den jobben, så derfor var det perfekt også for han å finne en klubb så nærme. Det var også en del av grunnen til at vi kunne få til en sånn avtale, for selv om jeg og Isnes kjenner hverandre godt, får vi ikke noe gratis av Kåffa. Men slik situasjonen er ble det en vinn-vinn-situasjon for alle parter, sier Kjønø og fortsetter:

– Vi er på utkikk etter en ny sentral midtbanespiller, for å få opp antallet på den sentrale midtbanen. Kvaliteten på det som er der i dag er vi godt fornøyde med, men vi er litt få hvis vi får skader, suspensjoner eller noen av dem er opptatt med landslaget. Så hvis vi kunne få leid Stian Sortevik også fra KFUM, hadde det vært supert, men så gode venner er jeg og Jørgen neppe, sier Kjønø og ler.

Les også: Kun uavgjort i Elias Hagens siste kamp for Grorud (+)

Uforløst potensial

Han tror Agouda har et uforløst potensial, som han kan få ut i nye omgivelser og med en spillestil som passer han.

– Basit har ikke helt klart å slå gjennom i Kåffa, og heller ikke i Obos-ligaen. Derfor synes jeg det ligger et uforløst potensial der som er spennende å jobbe med. Nå får han et nytt miljø, en ny garderobe og nye muligheter med en ny trener, og det kan bli viktig for han. Så er det opp til han å gripe den muligheten, forteller Kjønø.

Det er Isnes enig i.

– Basit har sterke relasjoner til Grorud fra før, og derfor tror jeg denne overgangen kan være et fint bytte for han. For oss er det ikke noe trøbbel å sende spillere til Grorud, for såpass rause må vi være i Oslo-fotballen at vi kan dele litt broderlig hvis det er til det beste for alle parter, avslutter Isnes.

Les også: Isnes' selvransakelse førte til borteseier mot Ranheim: – En av våre største skalper (+)

Mer fra Dagsavisen