Sport

Derfor kan VIF heve seg

Vålerenga begeistret sine tilhengere i seriestarten. Men kapteinen mener de har mer å by på.

VALLE (Dagsavisen): Christian Grindheim har vært med for lenge til å ta av etter en av 30 kamper i Tippeligaen. Men det er lov å nyte en seriestart som har sendt gode vibrasjoner inn i kjernen av VIF-land.

Utfordringen er at neste kamp er bare to dager unna.

– Det er mange som har fokus på seriestart og mye bygger seg opp til den. Derfor er det godt å innfri. Men vi vet at kampen i Sarpsborg fredag blir helt annerledes. Vi hadde kanskje en av våre verste kamper der nede i fjor, sier Christian Grindheim til Dagsavisen.

Vi sitter i vårsola utenfor Vallhall. Han har akkurat avsluttet lagets lette restitusjonstrening, som de alltid har dagen etter kamp.

I kveld er det offisielt «kick-off» for hele Vålerenga-familien i byen og alle som møter der vil være preget av seriestarten.

– Hva var det beste med åpningskampen?

– Hele førsteomgangen. Hvis vi skal ha noen mal på hvordan vi ønsker å spille, skulle den passe bra. Men samtidig kan vi lære mye også. Og vi skal være akkurat så gode på kontringer som vi var etter pause, sier Grindheim.

Les kommentar på Nyemeninger.no: Tida jobber for Vålerenga

Ikke landslaget

At noen allerede vil ha ham tilbake på landslaget, tar han med stor ro.

– Det er litt typisk norsk at du etter å ha spilt én god kamp skal inn i landslaget igjen. Så det kan jeg ikke mene noe om.

– Men hvorfor er du fysisk bedre nå enn på lenge?

– Fordi jeg har hatt en hel vinter bak meg uten skader og sykdom. Når jeg får trent skikkelig, går det sånn, sier en blid kaptein, som mener der også ligger VIFs største potensial.

– Det er mange som har slitt med skader og lite treningstid. Når vi får flere opp på det nivået de kan være, vil mye bli bedre, sier han.

Rekdal nøktern

For trener Kjetil Rekdal er konklusjonen den samme.

– Vi har ikke noe komplett lag før vi holder en hel kamp. Og når flere av våre spillere får helt nødvendig kamptrening, har vi mer å spille på. Allerede fredag venter kanskje et helt nytt kampbilde mot et Sarpsborg-lag som jeg har tippet på øvre halvdel av tabellen, sier Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

– Bør Grindheim inn på landslaget igjen?

– Det er et mål for Vålerenga å skape landslagsspillere hele tida. Hvis han fortsetter slik er han opplagt en mann Per-Mathias Høgmo må se på. For et landslag som taper 1–5 må se etter alternativer, sier Rekdal.

OBS! Se intervju med blant andre Christian Grindheim og Kjetil Rekdal i morgendagens FOTBALLSNAKKIS på Dagsavisen.no.

Mer fra Dagsavisen