Denne vanvittige spillertunnelen venter Liverpool i Serbia

Liverpool møter Røde Stjerne i kveld. Hjemmesupporterne sørger for at den Kosovo-fødte Liverpool-spilleren Xherdan Shaqi må holde seg hjemme.

Av Haakon Thon og Espen H. Rusdal

Stadioner, spillertunneler og publikum av alle slag er noe fotballens største spillere er vant til, men Røde Stjernes hjemmearena i Beograd, som går under navnet Marakana på folkemunne, vil sannsynligvis være noe helt nytt for samtlige Liverpool-spillerne. 

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Væpnet politi

Her venter en nedtagget spillertunnel, væpnet politi og en stemning på tribunene som får veggene til å riste før start. Ferden gjennom tunnelen som ligner mer på en bunkers enn noe annet er ikke over før spillerne har beveget seg nærmere 200 meter. Og når turen gjennom den fryktinngytende tunnelen er over, venter opp mot 50.000 heltente serbere. Det var nok til at Liverpools lot Kosovo-fødte Xherdan Shaqiri måtte bli hjemme.

Klubben fryktet mottakelsen sveitseren ville få etter sin politiske feiring da han scoret for Sveits mot Serbia under sommerens fotball-VM.

Sammen med Granit Xhaka feiret Shaqiri med å lage symbolet for den tohodede albanske ørnen med armene sine, noe som ikke falt i god jord hos motstanderne.

Kosovo var tidligere en provins i Serbia, men erklærte seg uavhengig i 2008. Landets selvstendighet er anerkjent av mer enn 110 land, inkludert Norge, men ikke av Serbia som fremdeles regner landet som en provins i sør, skriver NTB.

 
Xherdan Shaqiris politisk motiverte feiring mot Serbia under sommerens fotball-VM var nok til at Liverpool lot den Kosovo-fødte spilleren bli hjemme. FOTO: NTB SCANPIX

Les også: Zlatan i ny bok: – Det finnes «undercover-rasisme» i fotballen

Brutal

Det har blitt snakket om at Liverpool-spilleren ville få en brutal mottagelse hvis han ble med til Serbia.

– Vi har hørt og lest om spekulasjonene om hva slags mottakelse Shaqiri ville få, men vi har ingen anelse om hva som vil skje. Vi ønsker å gå ut på banen 100 prosent fokusert på fotball og ikke tenke på noe annet, sa Klopp på pressekonferansen før kampen.

– Vi er Liverpool FC, en stor klubb. Vi har ingen politiske budskap, absolutt ikke.

Liverpools tyske trener sier de er opptatt av å vise respekt.

– Vi ønsker å unngå forstyrrelser som tar fokus bort fra en konkurranse som er viktig for fotballen, og bare fotball. Av den grunn er ikke Shaqiri med. Han aksepterer og forstår avgjørelsen, sa Klopp.

Les også: Vinner Liverpool serien? Nei, det gjør de ikke