Innenriks

Denne skaden må leges

Linn Jørum Sulland hadde så vondt at hun ikke kunne fortsatt kampen i går. Nå jobbes det febrilsk for å få henne frisk.

LONDON (Dagsavisen): For allerede i morgen kveld er Danmark neste motstander i Copper Box, og skaden Norges toppscorer fikk i siste sekund i går, var vond.

- Jeg kunne neppe spilt mer hvis kampen hadde vart lenger. Jeg skulle plukke opp en ball og fikk en smell i overarmen, sier Sulland til Dagsavisen.

Skaden ble umiddelbart iset ned og lege Ola Sand håper å få armen klar til møtet med Danmark.

- Vi trenger alle kvinner på dekk. Vi visste at hele denne turneringen ville bli tøff, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson. Sulland er trygg på at to dager med armen i ro vil løse problemet. Hun er Norges toppscorer i OL så langt.

Under press

For etter bare én seier på tre kamper er de norske jentene fortsatt under sterkt press. Det overraskende er at lagenheten ikke fungerer som normalt. Laget har vært avhengig av ekstreme kvaliteter fra enkeltspillere.

I går var det Linn Jørum Sulland som med sine elleve mål berget uavgjort mot Sør-Korea. Hun struttet av selvtillit og våget å skyte der andre nølte.

- Ja, jeg fikk en fin flyt i kampen og lyktes med skuddene. Da er det gøy å spille, sier hun.

Men også hun var umiddelbart skuffet over at sørkoreanerne fikk komme tilbake i sluttminuttet og score utligningsmålet rett før slutt.

- Men det ene poenget var også viktig. Vi har fortsatt alle muligheter og må fokusere på det, sier Larvik-spilleren som opprinnelig kommer fra Korsvoll i Oslo.

Elleve mål i en landskamp er personlig rekord for henne. I perioder etter pause fikk vi se Norge gnistre da også Heidi Løke kom på scoringslista.

Men så ble det ny baksmell og Heidi Løke var rød av tårer etterpå. Hun symboliserte både topp- og bunnivået i det norske laget.

- Jeg får det ikke til. Og da blir følelsen vond, forklarer hun.

Keeperproblem

Dermed vakler et litt rystet norsk lag videre, men ikke verre enn at de fortsatt er vinnerkandidat hvis de vinner sine neste kamper mot Danmark (i morgen) og Spania søndag kveld.

Ett av mange dilemmaer Thorir Hergeirsson sliter med er hvordan han skal løse keeperproblematikken.

Han valgte å vrake keeperhelten fra Sverige-kampen, Kari Aalvik Grimsbø, fra start. Det var ikke uventet. For islendingen er veldig opptatt av å få alle i gang. Men han tok ikke sjansen på å la Katrine Lunde Haraldsen fortsette etter pause.

Hun, på sin side, var overrasket over å bli satt på benken igjen.

- Jeg burde kanskje tatt et par skudd, men følte at vi fikk stresset koreanerne tilstrekkelig, sier hun.

Nå er kulturen i landslaget å få «alle med». For det er viktig at alle føler seg involvert i en turnering med kamper annenhver dag.

- Skal vi vinne OL må vi ha 14 spillere med selvtillit, er Thorir Hergeirssons svar på kritikken som kommer.

Danmark neste

Motstanderne merker seg at Norge har slitt i alle kamper, og i morgen er det erkerivalen Danmark på motsatt side. Norge har elleve seirer på rad mot danskene. Men det sikreste med slike statistikker er at de før eller siden brytes.

- Det ligger en egen motivasjon i å møte Danmark, sier storskytter Linn Jørum Sulland, som var hjemmeværende reserve for fire år siden da jentene tok OL-gull i Beijing.

reidar.sollie@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen