Fotball

Denne klubben håver inn mest i Premier League

Ingen Premier League-klubber omsetter for mer enn denne.

Bilde 1 av 3

Det gjør United til den største klubben i Premier League på inntektssiden. Omsetningen på 627,1 millioner pund er tidenes høyeste for en britisk fotballklubb.

I en uttalelse sier United-direktør Ed Woodward at United ikke skal ligge på latsiden, men fortsette å forsterke laget.

– Vi forblir fokusert på vår plan om å gjenoppbygge laget og styrke vårt ungdomssystem i tråd med klubbens og managerens filosofi. Dette gjenspeiles i den nylige innhentingen av tre spennende førstelagsspillere, skriver Woodward, ifølge Manchester Evening News.

–  Dette vises i de nyankomne tre spillerene, tre forlengninger av kontrakter med nøkkelspillere og de unge talentene vi har som kommer opp gjennom akademiet. Alle i Manchester United står sammen om å levere på det som er hovedmålet; å vinne trofeer, sier Woodward videre.

Les også: Kjetil Rekdal: – Jeg savner fotballen. Og jeg har fortsatt ambisjoner

Pressekonferanse

De vil være en pressekonferanse i Manchester torsdag ettermiddag. melder Manchester Evening News.

I faresonen?: Ole Gunnar Solskjær ligger skummelt an med tanke på å beholde jobben i Manchester United. I hvert fall hvis man skal følge spillmarkedet. I dag jakter Solskjær og co. en opptur mot Leicester i serien.FOTO: GLYN KIRK/NTB SCANPIX

Solskjær kan bekymre seg over poengfangsten, men pengene strømmer inn til United. FOTO: NTB Scanpix

Det kommer også fram at United hadde et driftsresultat i regnskapsåret 2018/19 på 50 millioner pund, som tilsvarer 564 millioner kroner, skriver NTB.

Inntektene fra TV-avtaler økte 18,1 prosent til 241,2 millioner pund.

United venter at inntektene i 2019/20 vil falle til mellom 560 og 580 millioner pund. Dette skyldes at laget spiller i europaligaen og ikke mesterligaen denne sesongen.

Også i fjor slo Manchester-klubben knockout på rivalene da de la fram omsetningen for regnskapsåret 2017/18. Da hadde United 590 millioner pund i omsetning, mot Manchester Citys 500 millioner pund og Liverpools 455 millioner pund, ifølge en oversikt i The Guardian. (NTB)

Les kommentar: Hvem er neste manager som får sparken i Premier League?

Mer fra Dagsavisen