Sport

Den store VIF-testen

Hvor gode er Vålerenga? Svaret kommer nå.

KOMMENTAR

Først opp mot sølvplasserte Molde lørdag kveld, så gulljagende Bodø/Glimt om en uke. De som lurer på hvilket nivå dette mannskapet har inne, får svar nå. Klubbens interne målsetting om topp fem er i hvert fall innen rekkevidde.

Etter at cupen ble avlyst er fjerdeplassen mer attraktiv enn vanlig på grunn av muligheten for spill i Europa. Molde er med i kvalifiseringen til mesterligaen og har heng på en plass i gruppespillet og de millioninntektene det innebærer. Norsk fotball vil juble hvis de klarer det, supporterne i andre norske klubber (inkludert VIF) vil gremme seg. Klasseskillet vil øke igjen.

Men også Europaligaen er blitt en pengebinge som kan gi en ny hverdag ti dem som kommer seg dit. Samtidig er denne sesongen en bekreftelse på at sterk økonomi ikke er avgjørende for suksess. Bodø/Glimt styrer mot et seriegull fordi de har knekt den koden alle drømmer om. Hvordan bli best uten opplagte stjerner på laget.

Nå har VIF skaffet seg en høyaktuell stjerne i Vidar Örn Kjartansson, som allerede har skaffet seg to rekorder i VIF, mestscorende spiller i en sesong (2014) og raskeste hat trick i VIF-historien (sist helg). Men hele laget må løfte seg hvis de skal ta det nivået trener Dag-Eilev Fagermo drømmer om.

Molde har vært et levende mareritt for VIF. Tolv baklengs på de tre siste møtene, 1–4 på Røkkeløkka både i 2020 og 2019 og 2–4 på Intility i november i fjor. Molde er regjerende seriemester, men er sensasjonelt nok 13 poeng bak Glimt. Laget har vaklet mer enn i fjor og hanglet seg gjennom mesterligakampen via straffespark på Kypros denne uka.

Det er sjelden at to ferske innkjøp slår til samtidig slik som Vidar Örn Kjartansson og Henrik Bjørdal gjorde mot Brann søndag. De har brakt en ny dimensjon inn i VIFs spillemønster, og de har økt konkurransen om plassene, noe som ifølge rapportene har gitt enda høyere intensitet på treningene.

Skal Vålerenga noen gang slå dette laget, er anledningen nå. Avspark på Intility Arena i kveld klokka 18.00.

PS. VIF stiller med samme tropp som slo Brann 5-1 sist søndag.

Helgens kampprogram:

LØRDAG: 18.00: Vålerenga - Molde, 20.30: Sarpsborg 08 - Mjøndalen.

SØNDAG: 18.00: Brann - Bodø/Glimt, Rosenborg - Haugesund, Sandefjord - Strømsgodset, Start - Kristiansund, Viking - Aalesund, 20.30: Odd - Stabæk.

Mer fra Dagsavisen