Nyheter

Den store anleggsdrømmen

OL 2022: Oslo-idretten har dårligst anleggsdekning i landet. Kretsleder Norvald Mo håper et eventuelt Oslo-OL kan gi idretten et sårt tiltrengt anleggsløft.

STUBBERUD (Dagsavisen): - Selv om vi har mange flotte idrettsanlegg i Oslo, er behovet for flere anlegg økende. Med stor befolkningsøkning vil vi uansett trenge mange nye anlegg. Hvis Oslo får OL, vil det være enklere å realisere alle anleggsplanene, sier Norvald Mo.

Vi møter lederen av Oslo Idrettskrets på Stubberud-området ved Ikea. Bare få meter fra møbeleldoradoet har OL-etaten planlagt en ny kjempehall. Under lekene i 2022 skal det spilles ishockey her. Etter OL skal hallen komme en lang rekke idretter til gode.

Også for sommeridrettene

Norvald Mo hyller planene for anlegget på Stubberud.

- Noe slikt som dette finnes ikke fra før. Det er mange idretter som har behov for nye anlegg, og Stubberud-anlegget vil også komme sommeridrettene til gode, sier Mo.

Illustrasjonen kretslederen viser fram, kan ikke måle seg med noe annet av dagens idrettsanlegg i Oslo. Etter lekene er planen at isflaten skal byttes ut med perfekte fasiliteter for friidrett. I samme rom i hallen skal det bygges en spektakulær klatrevegg.

I tillegg skal hallen romme baner for håndball, volleyball og badminton. Andre idretter som får sitt eget rom i det enorme bygget, er bryting, bowling, skyting, bordtennis, kampsport, squash, dans, fekting, biljard, bueskyting, petanque og aerobics.

- Jeg håper virkelig dette blir noe av, sier Norvald Mo med et smil.

Forsvarer idretten

Allerede i juni 2012 fattet Oslo Idrettskrets et enstemmig vedtak om å gå inn for Oslo-OL i 2022. Mo forteller at enkelte krefter i kretsen i senere tid har ønsket tilslutningen omgjort, men at det fortsatt er klar overvekt for ja til OL blant kretsens medlemmer.

- I tillegg til anleggsargumentet er OL en inspirasjon for de unge. OL i Oslo vil bli en folkefest og en stimulans for de idrettsaktive, for befolkningen og for alle ansatte og frivillige, mener Mo.

Han gir følgende svar til dem som mener idretten har vært for passive i OL-debatten:

- Det mener jeg ikke er riktig. Idretten var aktiv under valgkampen i fjor. Idretten er heller ikke noen politisk kampanjeorganisasjon. De som deltar i idretten, er opptatt av å drive sin idrett. De er opptatt av å sikre rammevilkår her og nå, og det er derfor mange som ikke ser så langt fram som til 2022.

OL-optimist

Mo er fornøyd med kretsens samarbeid med OL-etaten. Nå håper han at Stortinget gir Oslo-OL statsgaranti. En avgjørelse om statsgaranti blir i så fall fattet i løpet av neste måned.

Hvis statsgarantien kommer på plass, er det bare for Oslo å sende inn OL-søknaden og håpe IOC velger dem framfor Almaty og Beijing.

- Oslo bør ligge godt an. Norge har vist før at vi kan arrangere OL, sier Mo.

Som Dagsavisen har skrevet tidligere, er i så fall Jordal Amfi det første anlegget det blir gjort noe med.

- Det er jeg veldig enig i. Vi trenger absolutt et nytt Jordal, sier Mo.

Han understreker at Oslo-idretten skal bygge mange anlegg uavhengig om det blir OL eller ikke.

- Vi trenger uansett anleggene, men det er klart det blir rimeligere om vi får gjort det ved hjelp av OL. Det vil også gå mye raskere, sier Norvald Mo.

are.kolstad@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen