Sport

Den rare sesongen

Først 1. januar kom Astrid Uhrenholdt Jacobsen (28) i gang med treningen for alvor. Derfor går hun nå så lenge det er snø.

HOLMENKOLLEN (Dagsavisen): I morgen går Astrid Uhrenholdt Jacobsen sprinten i Drammen. Søndag går hun 30 km i Holmenkollen.

Så er verdenscupsirkuset over for denne sesongen. Da gjenstår bare NM på 30 km.

Og Heming-jenta sier hun vil gå alt som er igjen, og altså at hun vil gå på ski så lenge det finnes snø å gå på. Det av to grunner.

Hun kom sent i gang med skigåing denne sesongen.

Til høsten vil hun ta opp igjen medisinstudiene sine, som hun har satt på vent. Til jul vil hun være halvveis i de studiene.

Urealistisk

– Ved juletid bare lo hun og viftet det vekk hvis vi nevnte VM, sa sprinttrener Roar Hjelmeset til Dagsavisen etter hennes stafettgull og sølv på 15 km i det samme VM.

– Ja, da var jeg langt unna et VM. Det var helt urealistisk at jeg kunne være med der, sier hun til Dagsavisen nå.

Knuste Kalla

– Men det snudde fort, fortsetter hun.

Ja, allerede etter 14 dager knuste hun Charlotte Kalla i skandinavisk cup i Falun. Det fikk Kalla til å si at med den formen var det ingen vits å dra til VM.

– Ja, det stemmer det, husker Jacobsen.

– Da Egil Kristiansen (kvinnetrener, vår anm.) spurte om resultatet, sa jeg samtidig at selv om jeg hadde vunnet ville ikke dette holde til noe VM. Jeg ville ikke snakke meg inn på noe VM-lag, forteller hun.

Hun ble tatt ut på laget og gjorde sine VM-forberedelser i Holmenkollen, mens resten av VM-jentene lå i de italienske alpene.

Ingen forklaring

Det var i høst vanskene begynte. Kroppen responderte ikke på treningen. I åpningsrennet på Beitostølen i slutten av november, var hun fullstendig råtten.

– Noen forklaring på dette har vi ikke funnet ut, sier hun om det.

– Jeg tror heller ikke at jeg vil lære noe av det hvis jeg får vite det.

– Det jeg lærer er hvordan jeg taklet de problemene som kom, mener hun.

De har hun taklet til S.

I går gikk hun på ski i Holmenkollen og kommer med en oppfordring til slutt:

– Vær så snill, Marit (Bjørgen) er så stor at vi bør ha så stor respekt for henne at vi slutter å spørre om barn og om dette er hennes siste sesong.

Mer fra Dagsavisen