Sport

Demonstrasjon av Vålerengas offensive evner

(Haugesund - Vålerenga 1-4). Bård Finne fikk tillit fra start og han svarte med to scoringer og en målgivende. Vålerenga viste fram fire scoringer fra øverste hylle. Da er det moro å se på!

Bilde 1 av 2

Bård Finne har fått mindre spilletid i et evig forsøk på å restarte Fitim Azemi som spiss. Men mot Haugesund var det Matthias Vilhjalmsson som fikk jobben på topp, mens Bård Finne kunne skjære inn fra kanten. Denne kvelden viste bergenseren hva han er laget av.

Haugesund gikk på sitt verste nederlag i år og de tilreisende fra Klanen var tidlig ute med strofen til Christian Grindheim: "Christian lengter hjem til Vålenga". Det er mulig, men på det laget var det ingen ledige plasser i dag. Mohammed Abu er fortsatt på benken til han kommer opp på fjorårsnivå.

De fire scoringene var like enkle som de var geniale. Men viktigst: Det lå noen ekstreme egenskaper bak. Og da tenker vi både på tekniske og taktiske egenskaper. Det må tenkes i fotball og det må handles raskt. Det fikk vi se fire ganger:

Den første da Matthias Vilhjalmsson med en genial skulderpasning spilte vegg med Bård Finne. Han avsluttet ikke med idiotens kraft, men fikk kontroll på ballen før han sendte den inn fra spiss vinkel. Men situasjonen ble skapt av Vilhjalmsson.

Den andre: Kveldens vakreste angrep. Da fikk vi se kontringsstyrken til Vålerenga. Chedira Ejukes tempo, til Bård Finne som tok det helt riktige løpet. Inn til Aron Dønnum som på akrobatisk vis fikk sendt den ballen i målet. For å score fra liggende posisjon i kamp med en midtstopper er ikke "ferdigscora". Ingen scoringer i fotball er forresten det. Dette var kampens praktangrep.

Den tredje: Ny kontring, ny tempoøkning signert Chidera Ejuke og Samuel Adekugbe. Men Bård Finne surfet også på bølgen og la inn en skuddfinte før han kontrollert satte den ned i mål. Effektivt og vakkert.

Den fjerde: Vålerenga kan ikke vinne stort uten at Ejuke kommer på scoringslista. Og når man leder med tre mål etter en time var det ingen grunn til stress. Derfor kunne også Ejuke ta seg en ekstra dragning før han satte kontrollert ballen i mål fra 17 meter.

Fire spillemål i fire akter. En drøm å se for en fotballtrener. Og for de tilreisende supporterne som hadde det "gøy l på landet" hele kvelden. Ja, Haugesund var svekket av skader, men det må alle lag leve med.

Legg til at Vilhjalmsson hadde en avslutning i stanga og at Ejuke hadde en gedigen mulighet til. Men fire mål på seks sjanser er foran ethvert statistisk skjema. Slik fikk vi sesongens nest største borteseter for VIF. 5-1 over Ranheim leder.

Men da er turen kommet til også å rose Vålerengas seriedebutant denne kvelden, keeper Kristoffer Klaesson. Han startet med en nølende og forvirrende inngripen i feltet der han ikke hadde kontroll. Siden tok han det meste som kom med den største selvfølge. Det var ikke mye Haugesund skapte, men de tre sjansene de fkk var store nok. Da viste keeperen på U21-landslaget både reaksjonesvne og muskler. Scoringen opp i vinkelen kunne han ikke gjøre noe med. Adam Larsen Kwarasey var hjemme i Oslo med ryggplager.

For en svært tilfreds Ronny Deila var et av temaene å holde trykket oppe også når man ledet. Han har sett nok av sammenbrudd de siste ukene. Denne kvelden satt det.

Fredag avsluttes vårsesongen mot Bodø/Glimt på Intility arena. Det er nå blitt en toppkamp etter Glimts gnistrende sesong. Søndag slo de Odd 3-0 i Bodø. Fredagens kamp burde kle dette VIF-laget akkurat nå. Med seier der er pilene snudd riktig vei for VIF igjen. Men vi tar det ikke som noen selvfølge.....

KAMPFAKTA

Haugesund – Vålerenga 1-4 (0-3)

Haugesund stadion: 3817 tilskuere.

Mål: 0-1 Bård Finne (14), 0-2 Aron Dønnum (39), 0-3 Finne (41), 0-4 Chidera Ejuke (62), 1-4 Ibrahima Koné (77).

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding.

Gult kort: Efraín Juárez (41), Aron Dønnum (76), Christian Borchgrevink (79), Herolind Shala (87), Vålerenga.

Lagene:

Haugesund (4-4-1-1): Helge Sandvik – Mikkel Desler (Martin Samuelsen fra 45.), Fredrik Pallesen Knudsen, Benjamin Hansen, Doug Bergqvist – Sondre Tronstad, Torbjørn Kallevåg, Bruno Leite, Thore Pedersen – Christian Grindheim – Kristoffer Velde.

Vålerenga (4-2-3-1): Kristoffer Klaesson – Efraín Juárez (Christian Borchgrevink fra 73.), Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg (Markus Nakkim fra 68.), Sam Adekugbe – Herolind Shala, Magnus Lekven – Aron Dønnum (Erik Gustav Roger Israelsson fra 82.), Matthías Vilhjálmsson, Chidera Ejuke – Bård Finne.

Eliteserien fotball menn søndag, 13. runde:

Bodø/Glimt – Odd 3-0, Haugesund – Vålerenga 1-4, Lillestrøm – Tromsø 4-0, Mjøndalen – Viking 1-1, Stabæk – Ranheim 0-0, Molde - Brann 1-1.

Spilt lørdag: Rosenborg – Kristiansund 1-0.

Spilles mandag: Sarpsborg – Strømsgodset.

Mer fra Dagsavisen