Deilas historiske tittel

Ronny Deila har tatt sin første tittel som Celtic-manager. Stefan Johansen ble kåret til ligacupfinalens beste spiller.

Av Petter Bøifot

Celtic hadde få problemer med å vinne den skotske ligacupfinalen da Dundee United ble slått 2-0 søndag. Trofeet er Ronny Deilas første som Celtic-manager.

– Det er en fantastisk følelse. Det var en god kamp mot et godt lag, men vi var disiplinerte og skapte nok til å vinne. Det betyr mye, og forhåpentligvis er det bare begynnelsen, sa Deila ifølge BBC.

Stefan Johansen spilte hele kampen. Han sto for en målgivende pasning og ble også kåret til banens beste.

Rødt kort

Celtic eide kampen og burde scoret flere, men det var ikke før James Forrest la på til 2-0 elleve minutter før slutt at finalen definitivt ble avgjort.

Dundee United spilte store deler av annen omgang med ti mann etter at Sean Dillon ble utvist, og laget skapte så å si ingenting.

Kris Commons ga Deilas menn ledelsen like før halvtimen var spilt. Da hadde Celtic allerede hatt flere store sjanser.

Etter 56 minutter så Dillon rødt etter en stygg stempling, og da var kampen langt på vei avgjort.

Da det var spilt 79 minutter sikret Forrest seieren etter en pasning fra Johansen.

Bommet på straffe

Fem minutter før slutt hadde Forrest sjansen til å øke til 3-0 da Celtic fikk straffe, men målscoreren fikk et svakt forsøk reddet.

Seieren var Celtics 15. i ligacupen, men den første siden 2009. Trofeet er også Deilas første som Celtic-sjef, men det kan bli flere i tiden som kommer.

Laget leder ligaen foran Aberdeen og er fortsatt med i FA-cupen.

Deila innrømmer at han tenker i retning av å vinne trippelen.

– Det er drømmen, sa han.

Neste hinder er omkamp i FA-cupen mot nettopp Dundee United onsdag. Den må Johansen stå over på grunn av gult kort i søndagens finale, og neste helg møtes Celtic og Dundee United for fjerde gang på under to uker, da i serien. (NTB)