Sport

Deilas ferieønske: Opptur borte mot Molde

Vålerenga rotet vekk seieren mot Bodø/Glimt. Nå vender Ronny Deila blikket mot Molde før ferien. Og han er sikker på at Felipe Carvalho spiller i VIF når ferien er over.

Av Jørn H. Skjærpe

Magnus Lekven og Felix Horn Myhre scoret for VIF på eget kunstgress lørdag, men det holdt bare til 2-2 og poengdeling. Amor Layouni og Martin Bjørnbak berget poeng for Glimt. Sistnevnte ordnet 2–2 for gjestene etter en dødball seks minutter før slutt. Samtidig forlenget Glimt en irriterende rekke for Vålerenga: VIF har nemlig ikke slått bodøværingene i serien siden 6. april 2014 (3-1).

Vålerenga tapte 0–3 mot Rosenborg før Glimt-kampen. Nå vil trener Deila ha full pott i rosenes by søndag. VIF står med 23 poeng etter 15 kamper.

– Hvor viktig er det med en opptur i siste kamp før ferien?

– Det er alltid viktig, det. Molde er en tøff bortekamp, så det vil være en bonus med tre poeng der oppe. Men vi skal opp dit for å slåss. Vi skal gjøre alt vi kan for å ta tre poeng, sier VIF-treneren til Dagsavisen.

Men nettopp Moldes 4-0 seier i Bergen var den store snakkisen i norsk fotball søndag kveld. 17 år gamle Erling Braut Håland scoret alle fire målene i det som var Branns første nederlag i serien i år.

VIF tapte 0-4 borte mot Molde i serien i fjor. Hjemme ble det 1-2-tap på høsten. Da lagene møttes i Oslo tidligere denne sesongen, endte det 0-0.

Felix Horn Myhre (19) scoret sitt første mål på A-laget for Vålerenga mot Bodø/Glimt. Han plasserte ballen kontrollert i krysset etter innlegg fra Bård Finne.

Les også: VIF rotet vekk seieren mot Glimt

Første VIF-mål

– Det var bittert å miste seieren mot Glimt, men veldig kult å score. Jeg skal jobbe hardt for å få enda flere sjanser på A-laget. Jeg satser på å score mer også, sier han til Dagsavisen.

Midtbanemannen understreker viktigheten av en god opplevelse borte mot Molde.

– Det blir viktig med en opptur. Det vil være deilig å kunne gå inn i ferien med en trepoenger. Det skal vi jobbe hardt for å få til, sier Myhre.

– Jeg forventer en tøff match. Molde er gode, spesielt på hjemmebane. Men jeg tror det kan gå, legger han til.

Les også: Tror ikke på Arsenal-overgang for Carvalho

Arsenal-kobling

Lørdag erfarte Eurosport at Premier League-klubben Arsenal hadde speidere på tribunen på Intility Arena. London-klubben skal ha fulgt Vålerenga-stopper Felipe Carvalho. 24-åringen skal ikke være aktuell for førstelaget til The Gunners, men heller som et framtidsprosjekt som kan leies ut umiddelbart ved et eventuelt kjøp.

– Hva tenker du om Arsenal-snakket, Deila?

– Det må jo være det dummeste jeg har hørt i mitt liv. Arsenal kikker på spillere overalt. Carvalho er kjempespennende, men hvis Arsenal er interessert, da regner jeg med at det er 500 andre klubber som også vil ha ham. At det skal gå en spiller fra Vålerenga, et lag som ligger midt på tabellen i Norge, til Arsenal. Det er nok litt mer som skal til enn det, sier Vålerenga-treneren.

– Tror du Carvalho er i VIF til høsten også?

– Ja, det tror jeg. Det er jeg ganske, det er jeg 100 prosent sikker på, så å si.

Carvalhos kontrakt med Vålerenga løper ut 2018-sesongen. Deila antyder at klubben vil prøve å få midtstopperen med videre.

– Jeg regner med at han spiller her til høsten. Til neste år også. Vi ønsker å ha ham her, sier Deila.

Mer fra Dagsavisen