Sport

Deilas Drillo-kjør: Forbud mot pasninger bakover

Ronny Deila vil ha fremover-fotball i Vålerenga. Med stor fart. På onsdagens trening fikk vi se det i praksis.

Bilde 1 av 2

VALLHALL: Full bane, elleve mot elleve og Ronny Deila med dommerfløyte på sidelinja.

Ordre: Med to pasninger på tvers eller ballen spilt bakover, går ballen over til motstander. I beste klassiske «Drillo-stil» ønsker han fullt fokus på effektivt spill i lengderetning.

Det ble noen avblåsninger i starten, men etterhvert var temaet sylskarpt. Man fikk klar beskjed fra sidelinja hvis noen snudde seg og så etter slappe løsninger bak seg.

Ja, dette er tøft, men vi kan ikke spille slik hele tiden, sier en lettere utmattet Christian Grindheim til Dagsavisen etter de fire intense omgangene inne i Vallhall onsdag.

Les også: Vil ha prøvespillere i Vålerenga uka ut

Tre kamper i uka

Midt i uka kjører VIFs trenerteam full spilleøkt, så nær kampsituasjon som man kan komme. Men med innlagte pauser for å gjøre øktene enda mer intense.

Drillo ville likt disse prinsippene, Ronny Deila?

Han ville kanskje det! Jeg er opptatt av at ballen skal gå hurtig i lengderetning jeg også. Det blir ikke scoringer av støttepasninger og baller på tvers, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

Han er fornøyd med det han har sett. Og forklarer viktigheten av spilleøktene.

Vi må vende oss til å spille tre kamper i uka. Og det er viktig på å trene på de tingene som er nærmest på det vi gjør i kamp. Ingenting er bedre enn å spille elleve mot elleve, sier han.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Tre prøvespillere

Det er ikke selvsagt at det går. Men med påfyll av tre prøvespillere utenfra og ungutter fra U-laget, var det 22 mann tilgjengelig selv etter at Moa Abdellaoue og Ghayas Zahid fikk hvile etter den ordinære treningen.

Vi har mange bra unggutter og juniorer som bidrar med en kjempejobb, skryter Deila av VIFs unggutter.

Dessuten har klubben tre spillere på prøve: Spissen Rashad Mohammed fra Florø, franskmann som er utviklet i Paris Saint-Germains talentsystem, nigerianeren Chidera Ejike og Razak Nuhu, som Deila kjenner fra sin tid i Strømsgodset.

Alle har stor fart, noe Ronny Deila legger stor vekt på. Han pushet på høyere tempo og tidlige innleg på denne treningen.

Rashad viste gode ferdigheter her. Løpskraft er viktig, men man må også vise forståelse. Ellers kan man begynne med friidrett, sier Deila.

Christian Grindheim liker intensiteten.

Dette trenger vi. Det er nå vi skal trene tøft. I kamper blir det selvsagt litt annerledes, men høy intensitet trenger vi, sier han.

Les også: - Vi ble for like, da kan man ikke utfylle hverandre

Mot Stabæk lørdag

Etter 3-0 over Djurgården er selvtilliten stor i VIF-leiren. Men VIF var dødelig effektive i Stockholm. Lørdag er det ny treningskamp mot Stabæk i Vallhall før laget reiser til Marbella og tre treningskamper der i neste uke.

Noen av prøvespillerne får testet seg mot Stabæk, der Deila vil rokere litt på laget igjen. Det er flere detaljer han vil få prøvd ut mens det ennå er tid til slikt.

Les også: Vålerenga overrasket seg sjøl med sterk borteseier

Mer fra Dagsavisen