Ronny Deila håper på norsk suksess i Europa. Men for at det skal bli en realitet må gamleklubben Celtic vike. Før den tredje kvalifiseringsrunden til mesterligaen dras VIF-sjefen i to retninger.

Deilas dilemma

VIF-sjef Ronny Deila dras i to retninger når Celitc møter Rosenborg i den tredje kvalifiseringsrunden til mesterligaen.

I kveld tar Celtic imot RBK til den første kampen i tredje kvalifiseringsrunde til mesterligaen.
Ronny Deila ønsker norsk suksess i Europa, men har fremdeles følelser for sin gamle arbeidsgiver.
– For norsk fotball og Vålerenga er det viktig at Rosenborg gjør det bra. Men jeg har fremdeles fine bånd til Celtic, sier Deila på telefon til Dagsavisen.
I forrige uke sa Celtic-manager Brendan Rodgers at han ikke hadde tenkt på å ringe Deila i forbindelse med kampene, men Deila er klar på at han gjerne hjelper både RBK og Celtic, dersom de skulle ta kontakt.
– Jeg vil gladelig gi informasjon om Rosenborg, men det fungerer begge veier. Jeg er sikker på at Rosenborg kan komme til å spørre meg om litt informasjon om Celtic, så det kan hende jeg jobber begge veier, sa Deila i et intervju med skotske Evening Times.
Foreløpig er det kun en av klubbene som har tatt kontakt.
– Jeg har bare vært i kontakt med Rosenborg og Kåre (Ingebrigtsen). Jeg har ikke snakka med noen fra Celtic ennå, men det er jo ganske tydelig hva Rosenborg ønsker å få til, så jeg tror de har kontroll på det, forklarer Deila til Dagsavisen.


Nøklene


Selv om Deila mener Celtic er bedre spiller for spiller, har han likevel funnet noen nøkler som kan vippe kampen i Rosenborgs favør.
– Rosenborg er heldige som avslutter hjemme og det er Celtic som har alt presset på seg. Skulle Rosenborg få med seg et resultat der borte, for eksempel et ettmålstap, vil presset bli enormt. I tillegg er Rosenborg i sesong. For Rosenborg handler det om å benytte seg av disse fordelene. Gjør de det, har de en sjanse, forklarer han.


Celtic favoritter


Deila trente Celtic fra 2014 til 2016, men klarte aldri å ta den skotske storklubben inn i gruppespillet i mesterligaen selv. Nå følger han spent med på sin etterfølger Brendan Rodgers.
Til den skotske avisen gir han også små drypp av analysen han kanskje kunne gitt Rodgers dersom han hadde tatt kontakt.
– Midtbanen er kanskje der laget (Rosenborg) er sterkest. De har et sterkt kollektiv. De er et disiplinert lag og er gode på hjemmebane. De vil ha 23.000 supportere på stadion og de lager en god atmosfære.
Til Dagsavisen lar Deila det likevel skinne gjennom at han har mest tro på avansement til Celtic.
– Celtic er store favoritter. De er jo det, men jeg håper det blir en god kamp. Det blir en bra vinner uansett, avslutter han.