Sport

Deilas blytunge start

Ronny Deila har fått en verst tenkelig åpning på «MLS is back»-turneringen. Den tidligere Vålerenga-treneren innrømmer at laget preges av motgangen.

«MLS is back»-turneringen i Orlando markerer fotballens retur etter koronapausen i USA. New York City gikk på nok et nederlag da de ble slått 3-1 av Orlando City natt til onsdag. Forrige runde ble det 0-1-tap mot Philadelphia Union, og før koronapausen ble det også tap i to av to MLS-kamper – 0-1 mot Columbus Crew og 0-1 mot Toronto FC.

Deila hadde en mareritthøst med Vålerenga i fjor høst, der det kun ble én trepoenger i Eliteserien gjennom hele høstsesongen. Nå er 44-åringen altså inne i nok en tung periode, denne gang i sin nye klubb.

Les også: Nytt tap for Deila og New York City

Selvtilliten påvirkes

– Atmosfæren i klubben er selvfølgelig ikke god for tida, sier en ærlig Deila til Major League Soccers eget nettsted.

– Vi hater å tape, og vi er ikke fornøyd med måten vi startet kampen på mot Orlando City. Og når man ikke har vunnet kamper på en stund, blir man stresset og mister selvtillit, forklarer New York City FC-treneren.

New York City ligger nå sist i sin gruppe i MLS is back-turneringen, og må slå David Beckhams Inter Miami mandag for å ha sjanse til å sikre seg sluttspillplass. Laget vil dermed bli nummer tre i gruppa, som gir avansement dersom laget er rangert topp fire blant de tredjeplasserte lagene, skriver NTB.

– Vi ønsker virkelig å slå Miami. Vi går til hver kamp med troen på at vi kan vinne, men vi trenger å få selvtilliten tilbake og tryggheten i rollene våre, sa Deila på pressekonferansen etter Orlando City-kampen.

New York-keeper Sean Johnson innrømmer også at tapsrekken påvirker stemningen.

Les også: Nå må Deila slå David Beckhams nye lag

– Vi er ikke vant til dette

– Vi er ikke en klubb som er vant til å tape fotballkamper, spesielt ikke flere kamper på rad. Det er en tøff periode, men vi må se oss selv i speilet og finne ut hvordan vi kan snu dette. Vi skal legge igjen alt av innsats på banen i neste kamp, forsikrer sisteskansen overfor MLS’ eget nettsted.

Ronny Deila deler elevens optimisme.

– Vi ønsker virkelig å slå Miami. Vi går til hver kamp med troen på at vi kan vinne, men vi trenger å få selvtilliten tilbake og tryggheten i rollene våre, sa Deila etter Orlando City-tapet, ifølge NTB.

Deila snakket nylig om hvordan trenerteamet og spillergruppa har håndtert koronaperioden uten kamper.

– Vi har et sterkt fellesskap i gruppen, og slik har det vært i mange år. Det kommer til å være positivt for oss, sa han til Newsday før kampen mot Union.

Alle gruppekamper i Orlando-turneringen teller på grunnserietabellen i MLS. De 16 beste går videre til cupspill. Turneringsvinneren får plass i Concacafs mesterliga neste år, og alle kamper spilles på ESPNs idrettskompleks i tilknytning til Disney World.

Les også: Nå starter alvoret for Ronny Deila

Mer fra Dagsavisen