Ronny Deila tror at Celtic-pila nå peker rett vei. FOTO: LEONHARD FOEGER/NTB SCANPIX

Deila vil ta tre titler

FOTBALL: Ronny Deila (39) tror at Celtics opptur begynte sist søndag. Nå garanterer han for at de vinner ligaen: men målet er tre titler.

Ronny Deila fikk en brå og tøff start i Celtic. Han greide ikke å kvalifisere laget til Champions League-spill, og starten på hjemmebane var heller ikke god.

Men etter 3-0-seieren over Hearts i ligacupen sist onsdag, ser plutselig alt lysere ut for Strømsgodsets tidligere suksesstrener. Og nå våger han å snakke om hvor høyt han legger lista. Det til tross for at laget «bare» ligger på en fjerdeplass etter sju serieomganger, riktignok med en kamp mindre spilt enn lagene foran på tabellen.

I dag venter St. Mirren på bortebane. Foran den kampen ser ikke Deila noen grunn til å være defensiv. 39-åringen liker det han har sett av laget sitt den siste tida.

 

Ti strake

Derfor snakker han altså høyt om det han tror og håper akkurat nå.

- Nå ønsker vi oss litt flyt. Målet er å vinne så mange kamper som mulig på rad. Laget mitt er kapabelt til å vinne ti på rad, men jeg sier ikke at det helt sikkert kommer til å skje, sier Deila ifølge Herald Scotland.

- Det jeg derimot kan si, er at vi definitivt kommer til å vinne ligaen. Og målet vårt er tre titler. I cupene kan alt skje, men vi må sette høye mål og stille høye krav til oss selv, tilføyer han.

 

Pilene peker oppover

Deila har måttet tåle kritikk både i mediene og fra klubbens trofaste supporterskare i innledningen av årets sesong. Nå mener imidlertid telemarkingen at det bare er et tidsspørsmål før mannskapet hans fyrer på alle sylinderne.

- Jeg er heldig som har et lag med så mange gode spillere. Hvis vi spiller godt, vet vi at alle lag i Skottland vil få problemer. De (motstanderne) vet også at vi er et bedre lag, sier Deila.

Cupkampen mot Hearts i midtuka var et langt steg i riktig retning.

- Det er sånn jeg ønsker å se laget mitt spille. Selvfølgelig kan vi gjøre mange ting bedre, men strukturen defensivt er bedre og nå vet vi at det blir vanskelig for alle lag å slå oss, sier han.

 

Mange skader

Det eneste minuset for Deila i øyeblikket er skadelista. Verken Mikael Lustig, Adam Matthews eller James Forrest er ventet å kunne spille helgens ligakamp. Det samme gjelder kaptein Charlie Mulgrew.

Skadene har tvunget den norske Celtic-sjefen til å endre mye på lagoppstillingene i sesonginnledningen.

tor.karlsen@dagsavisen.no