Sport

Deila vil se et lag med boksehanskene på

Ronny Deila vil se laget sitt slåss. Ikke minst i Drammen.

At Ronny Deila i praksis kan bidra til at hans gamle Strømsgodet kan rykke ned, er ikke tema i dag.

Les også: Vålerenga 2 må ha Skeid-hjelp (DA+)

Ni kamper uten seier

Lørdag møter nemlig han og Vålerenga et lag som ikke har seier på de ni siste seriekampene og har toppscorer Marcus Pedersen ute resten av sesongen.

Strømsgodset er i sin tyngste periode  og nedturen er betydelig fem år etter at Ronny Deila feiret seriemesterskapet med klubben.

Det bryr han seg også lite om. Han bryr seg kun om sitt eget lag akkurat nå.

Vålerenga kan ikke rykke ned, men de ønsker å innfri sin moderate målsetning å bli topp seks. Men det klarer de ikke hvis de ikke møter hver kamp som en finale.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Et enkelt budskap

– Vi er ferdig med tapet sist, vi er ferdig med ettersnakket, men jeg har sagt at vi må ta på oss løpeskoa og boksehanskene og slåss. Jeg vil se galskapen i øya til spillerne mine, er Ronny Deilas budskap til egne spillere, som han presiserer overfor Dagsavisen.

Tapet for Kristiansund (0-2) karakteriserte han som et av sine verste i VIF.

Vi vil tro også 1-4 for Strømsgodset på Intility arena i vår, kommer høyt på den lista. Som ble avsluttet med at ex-VIF-gutt Herman Stengel scoret på overtid.

–Vi må vinne kampen, og det vil prege oss fra start i den forstand at vi vil ta grep om kampen, sier Stengel til Godets hjemmeside.

Men siden den seieren i vår har mye skjedd. Tor Ole Skullerud trente Godset da, nå er det den gamle Deila-kjenningen Bjørn Petter Ingebretsen som har ansvaret igjen.

Og Deila har med sin gamle nøkkelspiller fra Godset, Mohammed Abu, som får sitt første gjensyn med Marienlyst.

Ubesvarte spørsmål

Sist søndag oppfattet Deila at laget senket seg 15-20 prosent fra toppnivået de kan være på, primært etter pause.

Og gjør man det, vinner man ikke en eneste kamp i Eliteserien.

Strømgodset har fire strake ettmålstap bak seg (fem med cuptapet for Haugesund) og ligger på kvalifiseringsplass. Og etter kampen mot VIF i kveld venter ikke noe lettere program: Brann, Lillestrøm og Stabæk. De to siste kan bli rene dueller mot nedrykk.

I fraværet av Marcus Pedersen, er det en annen gammel VIF-spiller, Mos Abdellaoue, som fårer ansvar. Han har scoret fire ganger i høst.

Viktig lørdag

– Ja, jeg føler at jeg gjentar meg sjøl, men det vi søker svar på er hvorfor vi svinger så mye i kvalitet. De beste lagene har spillere som slåss på trening hver dag, og det er dit vi jobber for å komme, sier han.

For Vålerenga har igjen vist den ustabiliteten som gir oss et lag som kan briljere og slå alle, til plutselig å tape en slik fotballkamp som sist søndag, der det så ut til at de hadde full kontroll til pause.

Noen timer før avspark i Drammen vet Deila om 2. laget beholder plassen i 2. divisjon. Det er også viktig for å holde nivået på treningene på høyest mulig nivå. Leo Cornic, som vanligvis spiller back for 2. laget, er hentet opp i A-troppen denne gang. Også Erik Israelsson er tilbake.

Avspark i Drammen lørdag er klokka 18.00. Resten av runden spilles søndag.

Mer fra Dagsavisen