Sport

Deila vil hente to-tre nye. – Vi trenger flere målpoeng

VIF-trener Ronny Deila ser for seg et par-tre spillere inn for å få større offensiv styrke.

Bilde 1 av 3

LSK-HALLEN (Dagsavisen): Bård Finne dundret inn årets første scoring på den første VIF-treningen i 2019, med et kjapt og hardt skudd ned i hjørnet. En fornøyd Ronny Deila bivånet en gjeng det sprudlet av.

At de kunne spille elleve mot elleve allerede på første trening betyr at skader og sykdom er nesten fraværende.

Flere målpoeng

Men Vålerenga vil styrke stallen og Deila er klar på hva han og trener- og speiderapparatet ser etter.

– Det viktigste er at de som er her løfter seg ytterligere, men vi vil ha flere målpoeng offensivt og der er vi i gang med jobben. Men det skal klaffe med klubb og spiller, slik det alltid er. Kanskje vi vil styrke forsvaret også, men først vil vi bruke denne treningsmåneden til å kartelgge hva vi har, sier Ronny Deila til Dagsavisen etter at første økt på «fiendens» grunn er unnagjort.

Les også kommentar: Stillheten i VIF: https://www.dagsavisen.no/sport/stillheten-i-valerenga-1.1258142

Vålerenga har valgt å trene i LSK-hallen på Lillestrøm i vinter på grunn av manglende vanning i Vallhall.

– Problem?

– Neida. Og vi unngår Lillestrøm. De får kanskje litt bedre treningstider enn oss, men det er uproblematisk. Det er kort vei hjem, ler han.

Bedre på dødballer

Her skal de være helt til avreise til treningsleiren på Marbella 6. februar.

VIFs analyse etter 6. plassen i fjor var at de var for dårlige på dødballer i begge ender av banen og scoret for lite på egentlig ganske mange sjanser.

I forsvaret har de fått tilbake Markus Nakkim (utlånt til Viking) og Christian Borchrevink (utlånt til Hamkam) i fjor, mens Fitim Azemi (utlånt til Sandefjord) er tilbake for å kjempe om spissplassene. Men både han og Sam Johnson måtte trene alternativt på første økt onsdag.

Peter Michael er ute i minst et halvt år.

Trente tøffere i fjor

– Vi økte treningsmengdene kraftig i fjor. Det håper vi å se resultat av også nå, sier Deila, som konstaterer at spillerne har fulgt det treningsprogrammet de har fått.

Derfor var det høy intensitet i duellene da første fulle kamp ble kjørt på en forkortet bane. Før det var alle i aksjon med entouch-spill på halv bane. Da var det trangt om saligheten, men intensiteten var stor. Blant tilskuerne var gamle storscorere som Moa Abdellaoue og Torstein Helstad, ellers hadde  bare deler av den harde kjernen tatt turen til stasjonsbyen øst for Oslo.

I tillegg hørtes første del av treningsøkta ut som hele kyllingfarmen hadde sluppet ut i friluft.

– Ja, og slik skal det være. Mye snakking på banen betyr offensiv innstilling, sier Deila, som i de første treningskampene antagelig vil spille med to ellevere i hver kamp for å definere spillergruppa.

– Vi har mye mindre utskiftning i stallen fra i fjor til i år enn vi hadde for et år siden. Nå har spillerne tilpasset seg en tøffere treningshverdag og det håper vi også å se resultater av, sier han.

Første treningskamp spilles mot Sarpsborg 08 fredag i neste uke, enten i Sarpsborg (hvis mildvær) eller i LSK-hallen.

Mer fra Dagsavisen