Sport

Deila: – Selvfølgelig kan vi rykke ned

Vålerenga-trener Ronny Deila innrømmer at nedrykksspøkelset truer. Det samme gjør spillerne. Men sammen føler de seg trygge på at situasjonen vil snu, tross en blytung høst så langt.

VALLE (Dagsavisen): Lørdag tapte Vålerenga 0-2 hjemme mot Stabæk. Rekken uten trepoenger i serien er nå oppe i elleve kamper, VIFs verste rekke på 25 år. Avstanden til nedrykksstrid skrumper også stadig. Nå er det kun seks poeng ned til Strømsgodset på kvalik, og drammenserne har en kamp mindre spilt.

– Selvfølgelig kan vi rykke ned. Det er nedrykksform, det vi har nå. Men jeg tror på at vi har såpass mye kvalitet og såpass bra kultur her at vi skal klare å komme oss ut av det, sier trener Ronny Deila til Dagsavisen.

Les også: Vålerenga tapte, Dønnum så rødt. Nå øker presset på Ronny Deila (DA+)

VIF-spiller Aron Dønnum, som fikk marsjordre etter to gule kort i kampen mot Stabæk, sier følgende om avstanden til kvalik (seks poeng) og direkte nedrykk (sju poeng):

– Det er ikke noe jeg gidder å bruke energi på. Vi må ta én og én kamp. Det er ikke mer å si, melder han til Dagsavisen.

Tenker ikke på statistikken

– Kan Vålerenga rykke ned?

– Altså, det er bare å se … Teoretisk kan vi vel det. Men vi kan ikke gå å være redde for det. Det tror jeg i hvert fall ikke hjelper.

– Vålerenga er inne i sin verste periode på 25 år. Det er 107 dager siden forrige seier. Hva tenker du om det?

– De tallene der vet jeg ingenting om. Jeg hører dere har noen syke ...

Han stopper opp, tar seg litt inn. Før han fortsetter:

– Dere følger med. Men slik ting vi ikke kan ha fokus på, da går det til hodet på oss. Vi må heller tenke på at vi skal gå ut og prestere på banen. Ha det gøy, sier Dønnum.

Les også: Deila: – Selvfølgelig kan vi rykke ned (DA+)

Tung tid

Lagkompis Matthias Vilhjalmsson innrømmer at det er tunge dager.

– Vi må bare innrømme at vi ikke vært gode nok. Tabellen lyver aldri. Vi kan ikke tro på at vi er for gode til å ligge der nede i sumpa. Nå må vi skjerpe oss. Det kommer en veldig viktig og god kamp mot Lillestrøm neste helg. Da må vi opp i ringa, sier han til Dagsavisen.

– Kan dere rykke ned?

– Alle kan rykke ned. Det er en såpass jevn liga at du kan komme på øvre halvdel eller være helt sist. Men ingen er trygge på nedre halvdel. Ingen. Nå må vi snu dette, sier VIF-spissen.

Mer fra Dagsavisen