Sport

Deila-ros

Tidligere West Ham-spiller Carlton Cole kan være på vei til Celtic. Spørsmålet er om 31-åringen kan bli enig med Ronny Deilas skotske klubb om lønnsbetingelsene.

Celtic-trener Deila har den siste tida gitt uttrykk for at han gjerne skulle hatt ytterligere en spiss i stallen. Denne uka er kraftspissen Carlton Cole på prøvespill i Glasgow-klubben.

Den tidligere Premier League-profilen fikk ikke ny kontrakt med West Ham foran årets sesong og står i øyeblikket uten klubb. Dermed kan han i prinsippet signere for Celtic når som helst.

– God spiller

– Han skal bli kjent med oss, og vi skal bli kjent med ham, så får vi se om det er en god match eller ikke, sier Deila ifølge den skotske avisen Herald.

– Vi er veldig glade for å ha ham her. Han er en strålende fyr og du ser raskt at han er en god fotballspiller også. Nå blir han her denne uka, så får vi se hva som skjer etter det, tilføyer Celtic-treneren.

Det store spørsmålet er om Cole vil godta lønnsbetingelsene han måtte bli tilbudt i Celtic. Lønnsnivået i Skottland er atskillig lavere enn i Premier League.

– Lønnsstrukturen her kommer ikke som noen overraskelse på ham. Enhver agent kjenner til strukturen vår og vet hvor grensen går, poengterer Ronny Deila, og legger til følgende om lønnsbetingelsene:

– Han (Cole) har tjent pengene sine, og det er ikke sånn at han vil tjene null her. Betalingen er ganske OK, beretter nordmannen.

Har troen

Deila tror det skal være mulig å komme til enighet.

– Han er en kjempekar, og i hans alder begynner du å tenke at bankkontoen ikke alltid gjør deg lykkelig, sier han.

Carlton Cole har vært innom mange Premier League-klubber så langt i sin fotballkarriere. Han har blant annet spilt for Chelsea, Aston Villa og Charlton, i tillegg til West Ham. Cole har også sju A-landskamper for England. 31-åringen har spilt til sammen 289 kamper i engelsk Premier League. (NTB)

Mer fra Dagsavisen