Sport

Deila: – Mitt verste tap, kanskje noensinne

VIF-trener Ronny Deila var sjokkert etter fem baklengsmål mot Bærum og exit fra cupen. Han var ikke bare skuffet, han var sint og frustrert.

SANDVIKA STADION (Dagsavisen): Vålerenga stengte garderoben og lukket seg inne mens seiersbrølene runget i Bærum-gareroben tvers over gangen.

Etterhvert kom Rony Deila ut og prøvde å forklare et av sine verste nederlag noensinne. Det preget ham.

– Jeg kan ikke rangere slikt, men dette er opplagt noe av det verste jeg har vært med på. Jeg har det helt jævlig. Vi leder 2-0 og gir fra oss hele kampen. Det er nesten helt ubegripelig, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

Sandvika  20190619.
Vålerengas trener Ronny Deila (t.v.) i NM-kampen i fotball mellom Bærum - Vålerenga på Sandvika stadion.
Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Foto: Ørn E. Borgen/NTB scanpix

Ingen karakter

Han opplevde 2. omgang som en ren ydmykelse.

– Hva skjedde?

– Vi opptrer ikke som et lag. Etter 2-2 løper vi rundt som elleve høns uten noen plan. Det er ingen karakter. Spillere som tenker mer på seg selv enn laget. Det avsluttes der det heller skulle kommet en pasning. Dette er min feil og lagets feil.

– Bærum skaper et tosifret antall målsjanser mot dere?

– Det forteller jo det meste. Det skal jo ikke skje, men det skjer. Vi skulle komme hit og snu en trend etter to 0-3 tap i serien. Vi skulle starte på nytt. Og så skjer dette.

Les også: Hvordan kunne dette skje?: https://www.dagsavisen.no/sport/sjokkerende-valerenga-1.1541649

– Fortsettelsen?

– Vi må bare samle oss og være glad for at neste kamp kommer så fort som mulig (Sarpsborg 08 på søndag. Også de røk ut av cupen). Vi må snu dette. Men det er en kollektiv og stor jobb som må gjøres, sier han.

Byttene hjalp ikke

Da Bærum hadde utlignet til 2-2 etter pause, ble Efrain Juarez og Matthias Vilhjalmsson sendt inn på banen. Islendingen sørget for Våleregas tredje mål og tente et lite håp, men til ingen nytte. Vålerenga klarte heller ikke å skape noe stort trøkk da de måtte.

Da sluttsignalet gikk lå kaptein og keeper Adam Larsen Kwarasey rett ut på kunstgresset.

På hovedtribunen ble det sunget og danset. Nå må Bærum utsette ferien de hadde planlagt. 4. runde spilles allerede i neste uke.

Ronny Deila så ikke denne nedturen komme. For Vålerenga som klubb går man glipp av store, potensielle inntekter.

Men verst er det sportslige tilbakeslaget. Nå blir det enda verre å nå målsetningen om spill i Europa neste år.

Ved siden av ham i gangen sto en stolt Jan Derek Sørensen. Bærum-treneren som gså har spilt i VIF var like nøktern som Deila var skuffet.

Bærum-spillere på ferie

– Ja, jeg tar ikke så mye av. Men er veldig stolt på vegne av gutta. Det er litt uvirkelig, men samtidig slikt som kan skjer i fotball. For oss som klubb er det veldig moro, men for meg som person er det ren bonus. Jeg har ingen store ambisjoner som trener, men synes det er gøy å utvikle spillere, sier Sørensen.

Ronny Deila tok seg også tid til å rose Bærum oppe i all skuffelsen.

– De griper sjansen og leverer mange gode prestasjoner. Selvfølgelig gjør de en stor jobb og får en veldig flyt utover i kampen, sier Deila.

4. runde spilles allerede i neste uke og Derek Sørensens største bekymring er at mange av spillerne har bestilt ferie. Dette avansementet var åpenbart ikke planlagt.

PS! Trekningen av 4. runde ble foretatt senere onsdag og Bærum møter den andre cupaskeladden Fram i Larvik.

Mer fra Dagsavisen