Celtic-sjef Ronny Deila har all grunn til å være fornøyd om dagen. FOTO: AUDUN BRAASTAD/NTB SCANPIX

Deila har fått vind i seilene

MESTERLIGAEN: I løpet av få uker har Ronny Deila snudd krisestemning til optimisme.

Etter Celtics sterke 1-1-resultat borte mot Maribor står Deilas menn med én fot i gruppespillet i mesterligaen. Det så rett og slett usannsynlig ut da Legia Warszawa lekte seg til en klar sammenlagtseier i den forrige kvalifiseringsrunden.

Så ga som kjent polakkene Celtic en gavepakke etter en tabbe på klubbkontoret.

 

Solid Johansen

- Jeg er veldig fornøyd med vår prestasjon. 1-1 var et godt resultat, men vi kunne også vunnet kampen. Nå har vi fordel siden vi kan avgjøre på Celtic Park. Den fordelen skal vi bruke til å gå videre til gruppespillet, sa Ronny Deila etter oppgjøret i Slovenia.

Han fikk se Callum McGregor sende skottene i ledelsen etter bare seks minutter. Kort tid etterpå sørget Damjan Bohar for balanse i regnskapet.

Flere mål ble det ikke. For Celtic spilte de tidligere Godset-spillerne Stefan Johansen og Jo Inge Berget begge fra start. Mens Berget ble byttet ut midtveis i 2. omgang, var Johansen blant banens beste spillere.

 

Stor forvandling

Etter Legia-fadesen har Celtic spilt to seriekamper. Det har gitt to trepoengere og pene 9-1 i målforskjell.

- Vi forbedrer oss hele tida. Det er selvsagt enklere å utvikle seg når resultatene er gode. Men uavhengig av om vi vinner eller taper, er det avgjørende at du lærer noe av det, sier Deila til Celtics nettsted.

are.kolstad@dagsavisen.no