Sport

Deila fikk studert VIFs motstandere

Ronny Deila følte seg ikke oppdatert på norsk fotball. Nå er han det.

VALLE: Vålerenga er tilbake med høyintensitets-økter i Vallhall. Ronny Deila mener laget er godt forberedt og han er svært fornøyd med sesongoppkjøringen. Men han syntes ikke han var godt nok forberedt på hva som møter laget i Norge. Derfor ble han igjen på La Manga i vinter for å studere flere av lagene.

– Jeg har jo vært borte fra eliteserien i to år, så jeg ble igjen i Spania etter vår treningsleir der. Da fikk jeg sett ganske mange av de andre lagene i deres treningskamper, sier Deila til Dagsavisen.

Han tror ikke han får så mange overraskelser når han gjør comeback på Norges øverste nivå om 19 dager.

Han forlot ligaen som seriemester med Strømsgodset. Han er tilbake som utfordrer med Vålerenga.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Nitten dager igjen

19 dager før serieåpningen mot Viking på Ullevaal, er han veldig fornøyd med tilstanden. Denne uka har det vært fullt kjør med fokus på stor fart og høyt press igjen. Og nesten hele stallen har vært tilgjengelig.

– Jeg synes laget vokser fram slik jeg ønsker det og det var veldig bra å avslutte i Marbella med 6-0-seieren over de finske seriemestrene, sier han.

Spillerstallen er nesten komplett. Men det kan hende det dukker opp en forsvarsspiller til før seriestart. Det er eneste lagdel Deila mener VIF er litt underbemannet.

Les også: VIF har serielaget klart

Landslagsspillere

Og grunnen til det er enkel. Denne uka ble tre av forsvarspillerne tatt ut på forskjellige landslag. Markus Nakkim på U21-landslaget, Madhusan Sandrakumar på U19- og Christian Borchrevink på U18-landslaget. Også Magnus Grødem skal ut på landslagsoppdrag.

– Vi må være rustet til å spille tre kamper i uka. Da er det viktig at vi har bredde i stallen til å demme opp for folk som er ute, enten med landslag eller på grunn av skader. Men til nå har vi vært veldig heldige med å unngå skader, det medisinske apparatet her jobber veldig bra, sier Ronny Deila.

Og fra seriestart er det nettopp tre kamper første uka i april: Viking mandag, Haugesund torsdag og Sandefjord påfølgende søndag. Det er grobunn for å få en god start.

Nettopp Sandefjord er neste trenings-motstander lørdag.

– Da får vi trent oss mot et lag som ligger lavt med fem spillere i bakerste ledd. Det trenger vi, sier Deila, som kun har møtt Stabæk av norske topplag i denne oppkjøringen. Sandefjord blir det andre.

Denne uka har det også vært medieaktivtiteter og fotosession med den nye rettighetshaveren. Spillerne er glad for at den ekstremt lange oppkjøringsperioden nærmer seg slutten.

Les også: God sommer, Vålerenga

Mer fra Dagsavisen