Sport

Deila: – Det er bare bra at vi har «trøkk»

Vålerenga topper statistikken for røde og gule kort i Eliteserien. Men det er ikke snakk om å bli snillere i innspurten.

VALLE (Dagsavisen): 43 gule og 4 røde kort er fasit for Vålerenga i serien så langt denne sesongen, viser statistikk fra NIFS. Dermed troner de øverst på «råtass»-tabellen, men trener Ronny Deila er ikke bekymret.

– Det er bare bra at vi har «trøkk» i troppen vår. Vi har ikke hatt veldig mange unødvendige kort, så det er positivt. Men det har blitt for mange røde kort, så det trekker jo ned. Det er noe vi må prøve å få vekk resten av sesongen og inn mot neste år, sier han til Dagsavisen.

Les også: Svenske casuals skal ha bidratt til bråket i kaoskampen på Åråsen (DA+)

– Hvorfor har det blitt slik?

– Det har sikkert litt med at noen spillere ikke har kjent til norsk fotball før de kom. Efraín Juárez’ røde er et eksempel på det. Vi har vært litt udisiplinerte på at vi har fått et gult til når vi har hatt et fra før av. Da bør vi heller roe ned.

Saken fortsetter under bildet

###

Aron Dønnum og Efraín Juárez (bak t.v.) har begge pådratt seg røde kort så langt denne sesongen. Det må helst lukes vekk. Her er duoen på trening tirsdag. ALLE FOTO: JØRN H. SKJÆRPE

Vil være smartere

– Så det er ikke slik at man bør bli snillere utpå der?

– Nei, vi trenger trøkk. Det er viktig. Det handler heller om å være smartere, svarer Deila.

– Brann, som dere møter nå på søndag, har kun 27 gule kort så langt. Hvorfor er forskjellen så stor?

– Vanskelig å si. Det har noe å gjøre med hvordan du angriper også. Ofte når du vil gå offensivt til verks kan du komme litt på etterskudd hvis du mister ballen for mye. Det kan være relatert til spillestil, det, sier Vålerenga-treneren.

Midtstopper Johan Lædre Bjørdal (seks gule), backduoen Efraín Juárez (4 gule, 1 rødt) Christian Dahle Borchgrevink (4 gule) og vingen Aron Dønnum (3 gule, 1 rødt) er blant verstingene i VIF så langt i 2019.

Les også: Farlig eller fargerikt på Åråsen? Noen vil ha mer av dette, men klubbene kan bli straffet (DA+)

Dønnum overrasket

– Jeg er litt overrasket over at vi er laget som har flest kort, faktisk. Men det er ikke noe jeg bryr meg særlig om. Så lenge kortene kommer av at vi har bra tenning på banen, og ikke på grunn av at man sparker vekk ballen og sånne ting, synes ikke jeg det gjør noe. At man trår til, er bare positivt. Så får vi heller prøve å dra ned snittet når det gjelder de unødvendige kortene, sier Dønnum til Dagsavisen.

Selv var han ute med karantene mot Lillestrøm (0-0) sist, etter at han ble utvist mot Stabæk (0-2-tap) i kampen før.

– Så VIF trenger ikke å bli snillere?

– Jeg synes nesten vi kan være enda hardere, svarer angrepsspilleren.

###

Aron Dønnum sto over mot Lillestrøm sist. Nå er han klar for kamp mot Brann søndag. 

VIF har fortsatt til gode å vinne en seriekamp i høst. Laget ligger på 9.-plass, seks poeng over direkte nedrykk når fire runder gjenstår.

– Mot Brann må vi opprettholde prestasjonen vi hadde defensivt mot Lillestrøm. Det blir en helt annen kamp med tanke på det offensive. Nå er vi tilbake på kunstgress, og på hjemmebane. Vi vil ha flere vendinger, og mer spill enn det vi hadde mot LSK. Dødballer blir også viktig, sier Ronny Deila om oppgaven som venter.

– Brann er et tøft lag, et godt organisert lag. De er tunge og vanskelige på dødball, og har bra fart framme. Vi må opp mot vårt beste, skal vi ta tre poeng, tilføyer VIF-treneren..

Les også: Han har overlevd alle Vålerenga-trenere i 20 år (DA+)

Fakta: Oversikt over gule og røde kort i Eliteserien

  • 1. Vålerenga: 43 gule kort, 4 røde
  • 2. Viking: 47/1
  • 3. Sarpsborg 44/2
  • 4. Strømsgodset 46/0
  • 5. Tromsø 42/2
  • 6. Molde 43/1
  • 7. Stabæk 40/2
  • 8. Mjøndalen 39/1
  • 8. Kristiansund 39/1
  • 10. Rosenborg 36/2
  • 11. Bodø/Glimt 35/1
  • 11. Haugesund 35/1
  • 13. Ranheim 36/0
  • 14 Lillestrøm 34/1
  • 15. Odd 35/0
  • 16. Brann 27/0

Kilde: Norsk internasjonal
fotballstatistikk (NIFS)

Mer fra Dagsavisen