Sport

Deila ber Vålerenga finne igjen spillegleden: – Den er der, svarer VIF-kapteinen

– Vi må finne tilbake til oss selv, sier VIF-trener Ronny Deila etter 1-2-tapet mot Haugesund. Kaptein Magnus Lekven deler sjefens skuffelse, men mener å vite hvordan spillerne kan reise seg.

VALLE (Dagsavisen): Herolind Shala ga VIF en drømmestart hjemme mot FK Haugesund søndag, men gjestene fra måkebyen snudde til 2-1-seier. Dermed taper VIF ytterligere terreng i medaljekampen. Deila og co. har fortsatt til gode å vinne etter ferien.

– Vi fortjener ikke noe annet i dag. En grusomt dårlig opplevelse og prestasjon. Da blir det 1-2-tap, fortjent, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

Han peker på flere ting som slo feil mot FKH.

– Vi spiller ikke vårt spill i det hele tatt. Vi klarer ikke å få til noe pasningsspill. Vi slår altfor mange lange baller, og vi mister energi på grunn av det utover i kampen. Det blir for mye løping. Vi mister også trua, og da blir det for mye én og én, sier han.

– Fire kamper uten seier i høstsesongen. Hvordan løser man det?

– Vi må tilbake til det beste vi kan være. Vi kan slå hvem som helst når vi er på vårt beste, men i de fire kampene etter ferien har det vært altfor dårlig. Så må vi finne tilbake til oss selv.

Les også: FKH forlenget Vålerengas vonde høstrekke (DA+)

Manglende stabilitet

– Hvordan?

– Vi må jobbe med de tingene vi har jobbet med hele året. Være opptatt av detaljer. Få fram spillegleden – den så ut til å mangle i dag. Det var mange sinna mennesker (i garderoben) etterpå, men det hjelper ikke å være sinna hvis du ikke blir sinna utpå der. Vi fikk ingen ordentlig sluttspurt, så vi må begynne der. Finner ikke folk gleden og tryggheten på banen, så får vi ikke ut det beste, svarer Deila.

VIF-treneren har gang på gang gjentatt behovet for stabilitet hvis man skal være et topplag i Eliteserien.

– Nå er problemet der igjen. Så hvordan finner man stabiliteten?

– Ja, hadde vi visst det. Da hadde vi gjort noe med det. Men igjen, det handler først og fremst om å få fram spillegleden og smilet. For i dag så det gravalvorlig ut.

– Bekymret?

– Skuffa. Veldig skuffa. Men jeg har tro på gutta mine. Jeg vet vi kan snu dette.

– Skjer det noe mer på spillerfronten?

– Det vet jeg ikke. Det tror jeg ikke. Jeg tror vi har fått inn de spillerne vi ønsker, sier Deila.

Saken fortsetter under bildet

###

Magnus Lekven sier VIF må opp på hesten igjen etter søndagens nedtur. Foto: Audun Braastad/NTB scanpix

Skuffet kaptein

VIF-kaptein mot FKH, Magnus Lekven, deler sjefens skuffelse.

– Det er veldig tungt nå. Vi føler ikke at vi gjør en god kamp i det hele tatt. Vi hadde noen angrep og grei defensiv kontroll i 1. omgang, da ledet vi jo også, men i 2. omgang rakner det litt. Både med og uten ball, sier han til Dagsavisen.

– Vi må klare å skape mer enn det vi gjør. Vi sliter med å få omgjort spill til sjanser og mål på siste tredel. Også på offensiv dødball har vi en del å jobbe med, legger han til.

– Deila etterlyser spillegleden. Hvordan finner man tilbake til den?

– Vanskelig å si. Vi var kanskje litt tunge i beina etter tre kamper på en uke. Gleden er der, men vi må ville ha ball og gjøre de riktige valgene med ball. Det er avgjørende. Da får man flyt i det man gjør.

Neste seriekamp er borte mot Bodø/Glimt. Det blir en ny utfordring for VIF. Bodøværingene er i kjempeform om dagen.

– Hver kamp er tøff. Er du ikke på stasjon, så taper du. Vi må bare opp på hesten igjen. Så skal vi få til en bedre prestasjon enn det vi fikk til i dag, sier Lekven.

Mer fra Dagsavisen