Sport

Deila bekreftet til New York, ingen ny trener ansatt

Vålerenga bekreftet mandag at Ronny Deila forlater klubben. Slik skal de finne erstatteren.

- Jeg takker for tre flotte og innholdsrike år i Vålerenga. Jeg har truffet mange fantastiske mennesker. Vi skulle jobbe videre sammen, men i romjulen dukket denne mulighet opp. Når vi nå har kommet til enighet, er dette en mulighet jeg ikke kan si nei til, sier den nye New York City FC-treneren til VIF.no.

Han ønsker Vålerenga lykke til videre.

Les også: Lars Bohinen: Alt handler om timing

- Jeg er sikker på stor suksess i fremtiden for Vålerenga. Det er lagt et godt fundament og klubben har landets beste akademi, og jeg ønsker alle i og rundt Vålerenga lykke til videre, sier Ronny Deila.

Ny hovedtrener

Med tre måneder til seriestart i Eliteserien skal Vålerenga nå finne ny hovedtrener.

Det skjer ikke med en gang, det betyr at assistenttrenerne Haakon Lunov og Johannes Moesgaard får anvaret de kommende ukene. Vålerenga starter sesongoppkjørimngen i LSK-hallen kommende mandag.

- Strategien til klubben ligger fast og er ikke personavhengig. Vi ser etter en ny hovedtrener som ønsker å være med på vår satsing på å utvikle unge spillere. En som ønsker å bygge Vålerenga som klubben alle unge i Oslo og omegn vil spille for, og som er klar for å lede et Vålerenga i utfordrerposisjon i 2020, sier styreleder Thomas Baardseng.

Les også: Kjetil Rekdal: Jeg er uaktuell

Vålerenga har startet arbeidet for å finne rett person.

- Prosessen er i gang. Det er tre måneder til seriestart, og vi vil bruke den tiden som er nødvendig for å finne rett kandidat. Vi har et godt støtteapparat som kan starte den planlagte oppkjøringen til sesongen sammen med spillerne. Samtidig ønsker vi naturligvis at den nye hovedtreneren skal få så mye tid med laget før seriestart som mulig, sier styrelederen.

Ronny Deila overtar New York City FC så fort som praktisk mulig.

– Da muligheten til å bli hovedtrener i New York City FC dukket opp, var det en drøm som gikk i oppfyllelse for meg, sier Deila til nycfc.com.

Deila tar over trenerjobben etter spanjolen Domenec Torrent, som ga seg i november.

– Vi gleder oss veldig over å få Ronny inn. Etter et grundig trenersøk er vi sikre på at vi har funnet en som passer perfekt som New York City FC. City Football Group har lenge hatt et forhold til Ronny, og vi har vært veldig imponert over hans trenerstil og troen på en spillestil som passer vår offensive filosofi, sier administrerende direktør Brad Sims i den amerikanske klubben.

Seriestarten i USA er 1. mars, men laget skal ut i internasjonale kamper før det. Ronny Deilas nye hjemmebane blir Yankee stadium.

Les også kommentar: Alle kan kjøpes fri

Mer fra Dagsavisen