Fotball

Dæhli er kampklar

Mats Møller Dæhli mener ikke manglende spilletid i klubblaget er noe problem nå. Han er på vei tilbake etter kneskaden.

Av Sjur Natvig

MARBELLA:  En stund så det ut som kneproblemer skulle sette Mats Møller Dæhli utenfor EM-kvalifiseringskampen mot Kroatia, men mandag trente han med landslaget i regnet i Marbella, der laget er samlet til torsdag.

– Jeg slet med skaden i over en måned, men den siste uken har jeg trent for fullt uten smerter, og jeg har spilt kamp med 2.-laget, sier Freiburg-spilleren til NTB.

– Så problemet er bare manglende kamptrening?

– Jeg føler at jeg er i bra form, sier Dæhli offensivt.

– Jeg spilte to hele kamper før skaden, og det er ikke veldig lenge siden. Jeg var ute en periode, fikk et tilbakeslag og mistet fire-fem dager til, men nå har jeg trent uten smerter, og jeg har spilt en god kamp for 2.-laget. Motstanderen var riktignok ikke Kroatia, men jeg var god på det jeg skal være god på.

Gleder seg

20-åringen er blitt en viktig spiller i Per-Mathias Høgmos lag, og han legger ikke skjul på at han har gledet seg spesielt til kampen i Kroatia.

– Ja, jeg har tenkt på den lenge. Får vi et resultat der så er vi på god vei (mot EM), sier han.

– Kroatia er et godt lag, og særlig er midtbanen deres sterk. De har også en spiss som er fysisk robust (Mario Mandzukic). Det blir en utfordring, men vi skal ha mest fokus på oss selv.

Høgmo har forventninger til at Dæhli skal bidra i Zagreb lørdag.

– Så lange han ikke får tilbakeslag så skal han trene for fullt. Han har hatt en god treningsuke og spilt 60 minutter, det er status for ham, sa landslagssjefen mandag.

Sammensveiset

Hele fire måneder er gått siden landslaget var samlet forrige gang, men Dæhli frykter ikke at flyten fra de tre strake kvalifiseringsseirene i fjor høst (Malta, Bulgaria, Aserbajdsjan) skal være borte.

– Vi har en hel uke med treninger, det blir fire-fem økter før kampen, og det er bra. Det er lenge siden vi møttes sist, selvsagt, men vi har veldig god selvtillit etter de siste kvalifiseringskampene, og det er veldig bra lagfølelse, sier han.

– Selv om vi så vidt har rukket å hilse på hverandre, så føler jeg at den fortsatt er der. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen