Debutant Murphy med to mål da VIF snudde og vant igjen

(Frisk Asker - Vålerenga 1-4). Vålerenga havnet under mot Frisk Asker på tampen av den første perioden, men scoret to i den andre og ett på tampen av kampen. Oppgjøret, som ikke forløp uten dramatikk, endte 4-1 til VIF. Laget har fått en drømmeåpning på årets sesong.

Av Even Lübeck

ASKERHALLEN (Dagsavisen): To seirer på to forsøk er fasit for Vålerenga etter en ny seier torsdag i Askerhallen. Lørdag ble det 4-2 over Manglerud/Star.

– Vi sitter igjen med en godfølelse. Vi har stabilitet og åpnet bra med to seirer, samtidig som vi vet at vi kan bedre. Grüner på lørdag på Jordal, det blir rått, sier målscorer Sondre Olden til Dagsavisen etter seieren.

– Det var en bra kamp fra oss. De hadde ikke så mye utenom overtallsspill. Vi var det klart beste laget.

Asker 20201008.
Jubel for Sondre Olsen (VIF)  som ar scoret andre målet til VIF  under ishockeykampen mellom Frisk-Asker og Vålerenga torsdag kveld.

VIF-spillerne jubler mot Frisk. Foto: NTB

Wade Murphy scoret to mål og var tredje sist på 2-1-målet i sin VIF-debut, mens Sondre Olden scoret sitt første mål for VIF siden han var i klubben på lån i 2015. Axel Sundberg satte spikeren i kisten med 73 sekunder igjen i åpent mål.

– Wade var utrolig viktig. Han er veldig god. Han har ikke vært på is på en stund, men han gjør fortsatt en veldig bra kamp umiddelbart. Han er en bra spiller, en god signering av Vålerenga.

Sen Frisk-ledelse

Frisk åpnet friskest og hadde to gode muligheter tidlig.

Først var det Endre Medby som fikk skutt fra fire-fem meter, men Steffen Søberg reddet forsøket. Han måtte gi retur, men fra kloss hold satte Medby pucken like utenfor.

Kalle Ekelund satte så pucken i tverrliggeren med tre minutter igjen av perioden. Svensken hamret til fra blålinja, men pucken smalt i metallet og ut.

Det var hjemmelaget som tok ledelsen med 18 minutter og 46 minutter på klokka, etter en god VIF-periode. Etter klabb og babb foran Søberg sto Mikkel Christiansen umarkert og plasserte pucken i mål til 1-0 til Frisk.

Store Frisk-muligheter, så to mål andre veien

Tidlig i den andre perioden fikk Frisk et overtall. Mikael Dokken fikk første to store muligheter på tre sekunder, men begge ble stoppet av Søberg. Så skjøt Victor Björkung i stolpen.

Likevel var det VIF som scoret kampens andre mål. Thomas Olsen prøvde å gå rundt målet til Frisk, men klarte ikke å score. Dermed spilte han den – med litt flaks – ut til Wade Murphy. Nysigneringen hadde få problemer med å utligne til 1-1 foran en liggende Nicklas Dahlberg i Frisk-buret.

Og kampen var snudd fem minutter før tredje periode, fortjent sådan. Nicklas Dahlberg måtte gi retur på et skudd fra Colin Spaberg Olsen, og nærmest bak mål dukket Sondre Olden opp og la 2-1 i målet.

– Det var på tide å score, vært litt stang ut. Deilig å få satt en i overtall. Vi får håpe det fortsetter med stang inn og ikke stang ut.

Så oppsto det en meget merkelig hendelse, med 43 sekunder igjen av perioden. Med 4 mot 4 skjøt Björklund i mål, men Ekelund dyttet (!) ned målet like før skuddet fra Björklund gikk av. Imens dommerne diskuterte om det skulle være mål eller ikke, fikk Ekelund første en 10-minutter for munnbruk. Like etter fikk han matchstraff for det samme. Likevel ble det ikke mål, og VIF var meget heldige.

– Dersom man ser på regel 98.1, så bør det dømmes mål i denne situasjonen. Det er helt fair at Ekelund får matchstraff, men Vålerenga slipper billig unna her. Den kyniske handlingen blir jo nesten belønnet. Det burde vært mål, sa TV 2s ishockeykommentator Ruben Smith til kanalen, skriver NTB.

Målet velter under ishockeykampen mellom Frisk-Asker og Vålerenga torsdag kveld.

Vålerengas Kalle Ekelund dyttet målet over keeper Steffen Søberg. Foto: Lise Åserud / NTB

Murphy avgjorde

Det skjedde lite det første kvarteret av den tredje perioden. Begge lagene hadde sine muligheter, men spesielt Vålerenga forsvarte seg solid. Begge hadde også

Så kom den avgjørende scoringen to minutter før full tid. Jørgen Karterud fant Wade Murphy foran mål, og canadieren styrte inn 3-1.

Frisk trodde de hadde redusert noen sekunder senere, men Søberg reddet og gjestene fikk klarert i siste liten.