Sport

Debutant avgjorde for Oppsal

(Oppsal - Tertnes 25-24). Oppsal hadde tapt fem av de siste seks kampene før de møtte femteplasserte Tertnes søndag. Der overrasket de stort og vant 25-24 etter en avgjørende scoring like før slutt.

Karoline Syversen, som er på lån fra Fredrikstad, sto frem da det gjaldt som mest på 24-24 med under to minutter igjen og satte inn 25-24 til Oppsal.

Så fikk Tertnes to muligheter til å utligne, men det første forsøket ble reddet av Benedikte Kalstad og det andre gikk utenfor. Dermed kunne Oppsal-spillerne slippe jubelen løs for sesongens tredje seier.

- Jeg er superfornøyd med seier, bryter Oppsal-trener Stian Bjermeland ut og smiler.

- Vi var fornøyde med mange ting fra forrige seriekamp mot Storhamar (tap 26-32). Vi klarte å ta med den gode følelsen derfra og jobbet med å rette opp et par ting i forsvar. Det klarte vi. Vi sto bra bakover hele kampen og fikk i tillegg mange redninger, så det holdt oss inne i kampen, sier han.

Han fortsetter, og det skal han få lov til:

- Benedikte ble avgjørende da vi fikk stoppet det siste angrepet til Tertnes. Vi slet angrepsmessig i 1.omgang, men debutanten Karoline sto fram og fikk det å løsne for oss. Det ble noen nervepirrende sluttminutter og da er det bare ekstra deilig at det ble seier, sier treneren.

Les også: Stabæk snudde og slo Ready i toppoppgjøret (+)

Nevnte Syversen ble toppscorer med seks mål på ti forsøk, mens Tiril Spæren og Frida Rønning scoret fem mål hver.

Seieren gjør at Oppsal på 11.-plass har fått en luke til Rælingen på plassen under. Rælingen tapte for Sola og har nå fire poeng, mens Oppsal har seks. På onsdag møter de Flint, som har like mange poeng som Oslo-laget.

- Nå får jentene nyte kvelden, og lande med beina godt planta i morgen. Vi må være bevisste på at det er godt arbeid mot kampene som har gjort at vi har gjennomført tre gode kamper i det siste. Vi taper mot Flint hvis vi tenker at dette går av seg selv.

Eliteserien håndball kvinner søndag, 14. runde:

Fana – Aker 34-29, Sola – Rælingen 33-28, Oppsal – Tertnes 25-24.

Utsatt (pga. koronasmitte): Larvik – Molde.

Spilt 6/1: Vipers Kristiansand – Flint Tønsberg 46-20.

Spilles 13/1: Fredrikstad – Storhamar.

Les også: Diggins i tårer da hun vant Tour de Ski

Mer fra Dagsavisen