Sport

De skal spille i eliteserien og har plass til 650 på tribunen

Det er kanskje ikke hockeyfeber på Grünerløkka, men det skal Grüner forsøke å gjøre noe med.

Ishallen på Grüner skal ta vel 650 pers med nye tribuner på den ene langsiden. Denne vil stå klar i starten av september. Det kan behøves etter at klubben rykket opp til eliteserien for første gang siden 1977.

Mandag tapte Grüner en treningskamp mot Lørenskog fra divisjonen under, 3–4 etter forlenging. Mange tipper Grüner i bunnen av tabellen og har nok rett i det, skal vi tro daglig leder Trond-Erik Larsen.

– Målet er å holde plassen, sier han om den saken.

Dog har ikke laget satt seg ned internt og tegnet ut noen mål for sesongen, men det vil komme, ifølge Larsen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

OL 1952

Tirsdag var laget på is i egen hall for første gang og laget ble kjørt ganske så intensivt av trenerteamet ledet av Morten Elverud.

Selve hallen, som ligger der det ble spilt ishockey under Oslo-OL i 1952 ligger på Grünerløkka, og dermed også i kort avstand fra veldig mange mennesker.

– Og da kan det vel bli bra med folk på matcher?

– Vi har vært veldig nøkterne i budsjetteringen og med forventninger. Vi kan jo ønske, tro og håpe, men vi har budsjettert med det samme som vi hadde i 1. divisjon, med et snitt på 100 publikummere, sier Larsen til Dagsavisen.

Les også: Sentrumslaget Grüner utfordrer de store

Narvik

Seriestart er 14. september 18.00. Da kommer Narvik på besøk i Grünerhallen. En kamp som kan bety veldig mye i bunnstriden.

– Ja, det blir viktig. Vi skulle gjerne hatt en kamp eller to før vi møter akkurat dem, men det blir jo en mulighet til å ta en seier, mener Larsen.

Les også: VIF åpner borte, Grüner og Manglerud Star hjemme

500 på tribunen

Og til akkurat denne matchen ventes det en del på tribunene. Larsen tror på 500 i Grünerhallen. Det er kanskje ikke hockeyfeber, men stemning det kan det fort bli.

– I starten av sesongen vil vi nok kunne trekke rundt 400. Det kan være det kommer 400–500 i noen kamper før det faller noe og stabiliserer seg når nyhetens interesse har lagt seg. Vi skal være fornøyd om vi holder oss på en 200–300 utover i sesongen forteller Larsen.

– Grüner har mange hjemmematcher på lørdager, som i forrige sesong?

– Ja, det er bevisst fra vår side. Grünerløkka er jo en sosial bydel, om vi kan si det sånn, så vi håper det skal være med og skape interesse og trøkk rundt kampene, forklarer Larsen.

Klubben gjør noen tiltak i nærmiljøet for å skape blest og det skal bli enda mer utover høsten.

– Men jeg merker jo at det er større interesse rundt Grüner nå, avslutter han.

Les også: Grüner bekymrer seg ikke for økonomien

Mer fra Dagsavisen