Nyheter

De skal gjøre opp om gullet

Vålerenga er landets mestvinnende 
ishockeyklubb, men Espen Knutsen tror VIF igjen får det tøft mot hardtsatsende Stavanger og Lørenskog.

HELSFYR (Dagsavisen): I morgen starter ishockeysesongen i Norge. Mandag stilte samtlige lag i eliteserien på Rica Hotel på Helsfyr. Der ble «Shampo» konfrontert med VIFs svake resultater i sesongoppkjøringen. Overfor Dagsavisen erkjenner VIF-treneren at det kunne sett lysere ut én dag før Stjernen gjester Jordal til serieåpning.

- Oppkjøringen til årets sesong har vært den dårligste noen gang, sier Espen Knutsen til Dagsavisen.

Mens gullfavorittene Stavanger og Lørenskog går mot sesongstart med en enorm bredde i sine spillerstaller, er situasjonen en annen i Vålerenga. Derfor håper også «Shampo» at VIF får på plass flere spillere i løpet av kort tid.

- Ting skjer fort, og jeg håper fortsatt på noen forsterkninger. Per dags dato er vi ikke gode nok til å kjempe helt i toppen. Stavanger og Lørenskog ser for sterke ut, erkjenner VIF-treneren.

Stavanger best i fjor

Vålerenga har etter alt å dømme en stor jobb å gjøre for å komme i hælene på de to gullkandidatene Stavanger og Lørenskog. Ekspertene er uenige i hvilket av de to lagene som ser sterkest ut før årets sesong droppes i gang. I fjor tok som kjent Stavanger hjem både seriemesterskapet og NM-tittelen.

- Vi vil selvsagt kjempe i toppen denne sesongen også, og vi blir gjerne både serie- og norgesmester igjen, sier Stavanger-trener Petter Thoresen.

Han legger ikke skjul på at det blir tøft å følge opp suksessen fra sist sesong.

- Det blir en utfordring å takle en så suksessfull sesong, og vi har heller ikke vært så gode i treningskampene, erkjenner Thoresen.

Lørenskog med bredde

Stavanger er sammen med Lørenskog det laget som ser klart sterkest ut på papiret. Lørenskog har stort sett beholdt stammen fra sist sesong, og nøkkelspiller Lars Erik Spets har troen på at laget kan ta gull denne gangen.

- Stavanger har et godt lag, men vi var ikke langt bak dem sist. Hvis alt klaffer, kan vi selvsagt vinne, sier Spets til Dagsavisen.

Spets er en av mange spillere som er blitt hentet til romeriksklubben i løpet av de siste sesongene.

- Det er kult å spille for en klubb som satser på den måten. Ambisjonene i Lørenskog er selvsagt å vinne titler, sier løperen.

Jevnt på backplassen

Landslagssjef Roy Johansen sendte på seminaret ut et varsku om et kommende backproblem i Norge. «Shampo» skulle gjerne ønsket at Vålerenga var enda bedre forspent på backplassen.

- Vi har mange backer på samme nivå. Alle våre seks backer er like gode. Jeg skulle gjerne hatt en back som var hakket hvassere enn dem vi har; aller helst en som kan bidra litt i overtallsspill, sier VIF-sjefen.

Brede Csiszar er enig i akkurat dét, men håper likevel VIF kan slå godt fra seg - selv om Oslo-laget ikke har de samme økonomiske musklene som flere av konkurrentene.

- Jeg håper vi skal være med oppe i toppen. Det er uansett ikke pengene som skal spille, sier VIF-backen.

Nytt bekjentskap

Tønsberg er et nytt og spennende bekjentskap i årets eliteserie. Vestfoldingene ledes av den tidligere storbacken Rune Gulliksen.

- Jeg har fire spillere med erfaring fra eliteserien. Spillerne kommer til å få en utfordring fysisk, sier Gulliksen.

På nettopp den fysiske biten er VIF kanskje best rustet av samtlige. Det viste Espen Knutsens disipler i den tradisjonelle Ironman-konkurransen i august. Der viste VIF-mannskapet seg som det sterkeste og raskeste laget i årets eliteserie. Så gjenstår det å se om det gjelder også når sko blir byttet ut med skøyter.

are.kolstad@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen