Sport

De samme drømmene

16-årige Martin Ødegaard er i Real Madrid. En annen 16-åring, Casper Ruud, drømmer også om å funkle på idrettens stjernehimmel.

Martin Ødegaard er ventet til Madrid i dag for å starte norsk fotballs mest eventyrlige fotballkarriere. Casper Ruud skal reise rundt 200 døgn i året, spille tennisturneringer og ta steget opp i verdenstoppen. Hittil i år har han spilt 11 kamper. Han har vunnet alle. Og han er rangert som nummer 24 i verden blant juniorene.

– Målet er å få spille ATP-turneringer så fort som mulig, sier han, selv om målene er enda mer hårete.

– Jeg vil bli best. Best i verden. Og jeg vet at det er mulig, sier han selv om det målet.

Spansk trener

Med seg på den ferden har han fått en merittert spansk trener, Pedro Rico, som bare har lovord å si om sin unge elev.

– Jeg liker måten han spiller på. Jeg liker hans karakter, og at han vil bli god, sier han til NRK.

Et delmål er å slå sin far, Christian Ruud, som en gang var ranket som nummer 39 i verden og som var med under OL i Barcelona 1992 og tapte hårfint for Boris Becker og i Atlanta i 1996.

Ser likehetene

– Jeg ser at Martin Ødegaard er et unikt talent, selv om det ikke er ranking i fotball. Jeg er også imponert over det Casper har fått til. Han har alltid vært dedikert og målbevisst. Det lukter noe stort, sier faren Christian Ruud til Dagsavisen.

– Casper har alltid trent mye. Alltid vært glad i å trene, fortsetter han.

Spør du noen som kjenner Martin Ødegaard, får du den samme beskrivelsen.

Følg oss på Twitter og Facebook!

I godt selskap

I turneringen Copa del Café sist helg, som han vant, gikk finalen utendørs på hardcourt. Grus er Casper Ruuds favorittdekke, men han har ikke noe mot raskere underlag heller.

I denne turneringen overbeviste han stort med solide seirer hele veien. Casper Ruud er i et celebert selskap når det gjelder å ha suksess i denne turneringen.

I 1973 vant Bjørn Borg. I 1978 vant Ivan Lendl. Og i seinere tid har spillere som Janko Tipsarevic og Juan Martin Del Potro vunnet.

Selv var Casper Ruud meget fornøyd med sitt spill inn mot finalespillet.

Nå fortsetter han reisen mot sitt store mål. Å en gang bli best i verden. Samtidig har Martin Ødegaards reise begynt i den spanske hovedstaden i verdens største fotballklubb sammen med stjernene drømmen sier han en gang skal bli likemann med.

Mer fra Dagsavisen