Sport

De ønsket seg et kvinneansikt utad

Berit Kjøll drev aktiv valgkamp til langt på natt. Det ga henne ny jobb fra i dag.

LILLEHAMMER (Dagsavisen): – Ja, nå må jeg sortere i alle vervene mine og gå «all in» for dette, sier hun lettere andpusten til Dagsavisen når tingsalen er tømt og 63-åringen prøver å oppsummere hva som egentlig skjedde denne intense helgen.

Fra nå er hun Norges øverste idrettsleder etter at hun stormet med armene i været opp på scenen på IOC-hotellet fra 1994 i går formiddag. Det så hun som hun hadde vunnet en sprint. Og det var det nesten.

Vil bygge laget

– Dette brenner jeg for, og det har jeg vist. Jeg skal være en veldig lagbygger og bruke all kompetansen rundt meg, sier hun.

– Vant du fordi du er kvinne?

– Det kan hende. Hvis man først ønsket seg endring, kunne man jo få den skikkelig. Men det er ikke avgjørende for meg, sier Kjøll som ble den andre kvinne på toppen etter Tove Paule.

Valget ble enda mer dramatisk enn ventet. Ja, det ble sagt at hun tok innpå favoritten Sven Mollekleiv, men de færreste trodde hun skulle passere.

Det gjorde hun i praksis med en (EN) stemmes margin. 83 mot 81, 82-82 hadde gitt myntkast!

En god taper

Men hun er vant til at i idretten kniver de beste helt til målstreken.

Sven Mollekleiv var ingen nedbrutt taper. Under sin innledning sa valgkomiteens leder Anne Irene Myhr at hun hadde opplevd skittent spill de siste ukene.

– Det har ikke jeg merket og heller ikke bidratt til. Jeg lever godt med dette. Jeg fortsetter i konsernledelsen i Veritas og involverer meg i idretten på frivillig basis som jeg har gjort hele livet, sier Mollekleiv til Dagsavisen.

Samlet styret

Johann Olav Koss ble andre visepresident, mens Elisabeth Faret tapte kampen om å bli første visepresdident, men kom inn som styremedlem. Vibecke Sørensen blir nestkommanderende. Hun er bare en av to som blir igjen fra det gamle idrettsstyret.

Mer fra Dagsavisen