Sport

De nordkoreanske jentene vant Norway Cup

Jentene fra Pyongyang International Football School i Nord-Korea vant J14-finalen i Norway Cup uten å slippe inn et eneste mål gjennom turneringen.

Av Anders Møllersen

Etter 2-0-seieren mot Lambertseter i finalen i klasse S lørdag sto nordkoreanerne igjen med småpene 43-0 i målforskjell.

– Jeg er så fornøyd med denne seieren. Dette har vi jobbet for hele det siste året, og nå kan vi dra tilbake til foreldrene våre og til skolen og være stolte, sier kaptein Hong Song Ok til  VG.

– Jeg drømmer om å bli en stjerne på den internasjonale fotballarenaen, sier hun og legger til at Norge er et vakkert land.

Det er første gang et lag fra Nord-Korea er i Europa for å spille fotball og første gang Norway Cup, som er verdens største fotballturnering for barn og ungdom, tar imot et lag fra diktaturet til Kim Jong-un i Asia.

Laget har vært i Norge litt over en uke. Laget var best i finalen på Ekeberg lørdag formiddag, men jentene fra Lambertseter ga dem solid motstand. Koreanerne fikk 1-0 tidlig i kampen, mens den avgjørende scoringen kom midtveis i 2. omgang. (NTB)

Lambertseters lag: Vilde Jonberg Kristiansen, Emma Evanger Larsen, Mille Leypoldt, Johanne M. Ingvaldsen, Lona Ilebrekke, Maria Stølen, Elphie Karlsen, Silje Fjeldstad, Sunniva Godin Leikanger, Liv Mæhlen Stenslie, Ida Helene Sundén, Jenny Engel Askildt, Nora Kjellsen Røed, Hedvig Sørheim, Lene Eide Syversen, Vilde Gaska, Ida Gravdal og Thea Sofie Kanestrøm.

Mer fra Dagsavisen