Sport

Danske landslagsspillere koronasmittet – Vålerenga har tre spillere i troppen

Vålerengas gulljakt i Toppserien kan bli forstyrret av at tre av deres spillere er på samling med Danmark. Der er to spillere og en trener koronasmittet.

Saken er utvidet

Dersom Vålerenga-spillerne Rikke Madsen, Stine Pedersen og Janni Thomsen defineres som nærkontakter av de korona-positive personene, vil de måtte gå i karantene i ti dager ved retur til Norge.

I så fall kan de ikke spille for Vålerenga i serieavslutningen hjemme mot Arna-Bjørnar kommende søndag. Ifølge VG kan hele serierunden i verste fall bli utsatt igjen. Fra før er serierunden utsatt i to uker som følge av koronasmitte i Arna-Bjørnar.

Daglig leder Hege Jørgensen i Toppfotball Kvinner bekrefter overfor avisen at det undersøkes om smitten i Danmark-troppen kan få konsekvenser for serieavslutningen.

Les også: Spitse forlater VIF – klar for ny klubb: – Etterlater seg et gigantisk fotavtrykk

Gullkamp

Vålerenga leder Toppserien på bedre målforskjell enn Rosenborg foran den siste runden, mens treer Avaldsnes ligger ett poeng bak. Dermed ligger det an til en meget spennende avslutningsrunde.

Norges Fotballforbund har ikke mange datoer å velge mellom dersom runden må utsettes. Vålerenga spiller mesterliga 10. og 16. desember og cupfinale mot LSK Kvinner 13. desember.

Et alternativ kan i teorien være å utsette cupfinalen for å spille ferdig serien.

Flere i isolasjon

Danmarks fotballforbund opplyser på sitt nettsted at spillerne Nadia Nadim og Simone Boye, samt assistenttrener Kristian Mørch Rasmussen, har testet positivt for koronaviruset.

De tre er sendt hjem fra samlingen, mens ytterligere to spillere og en trener er satt i isolasjon for sikkerhets skyld. Disse er Stine Larsen, Katrine Abel og keepertrener Heidi Johansen, altså ingen av Vålerenga-spillerne.

Danmark skal møte Italia i EM-kvalifiseringen tirsdag.

Norges Fotballforbund og Vålerenga har foreløpig ikke besvart NTBs henvendelser om saken. NTB får opplyst at det pågår møtevirksomhet i Vålerenga mandag ettermiddag.

Mer fra Dagsavisen