Dansk seier da Norge startet EM-finpussen

De norske håndballgutta åpnet EM-oppkjøringen med 26-28-tap for verdensmester Danmark fredag.

– Kampen er seig. Det mangler en del samhandling ute på banen. Det er mye å gå på, sa landslagssjef Christian Berge til TV 2.

Norge var oppe i en ledelse på to mål omtrent midtveis i 2.-omgangen, men danskene snudde og vant. Norge spilte seg til mange gode sjanser. Bomprosenten ble litt for høy til å bidra til seier.

Norges keeper Torbjørn Bergerud klarte seg godt, men han ble overgått av danske Jannick Green. Sistnevnte var banens beste. Green reddet en straffe ett minutt før slutt, og det spikret seieren for Danmark.

Ute på banen var Paris St. Germain-duoen Sander Sagosen og Mikkel Hansen de beste. De ble mestscorende for hvert sitt lag.

– Vi er litt dårlige når det skal avgjøres (på stillingen 25-25), sa Sagosen til TV 2.

Norge har bare slått Danmark i én av de ti siste kampene lagene imellom. I oktober ble det uavgjort i naboduellen.

Fredag valgte landslagstrenerne Berge og Nikolaj Jacobsen å teste ut en god del ting. Kampen ble delvis sett på som trening fram mot EM.

Søndag spiller Norge mot Serbia. Den går i Paris.

Norge EM-åpner mot Bosnia-Hercegovina fredag neste uke. Så følger kamper mot Frankrike og Portugal. De to beste fra puljen går til hovedrunden.