Danmark vant «koronaduellen» mot svenskene

(Danmark - Sverige 2-0). Mellom to svært reduserte lag vant til slutt Danmark 2-0 hjemme mot Sverige i onsdagens landskamp i Brøndby. Alexander Bah scoret i debuten.

Særlig hjemmelaget stilte til start tydelig preget av koronapandemiens konsekvenser. Danmark hadde fravær fra rundt 20 spillere av ulike årsaker.

Likevel ble det dansk seier på en kveld vertene ga A-lagsdebut til hele åtte spillere.

Foran 141 tilskuere i Brøndby scoret innbytterne Jonas Wind og Alexander Bah hvert sitt mål i henholdsvis det 61. og 74. minutt. Bah kunne dermed juble for scoring i debuten.

Begge lag manglet hver sin landslagssjef på sidelinjen. Danmark-trener Kasper Hjulmand og hans assistenttrener Morten Wieghorst ble i forkant av naboduellen satt i karantene, mens Sverige-sjef Janne Andersson er i isolasjon etter en positiv koronatest.

Svenskene manglet også flere nøkkelspillere. Ingen av lagene kunne stille med spillere fra engelsk fotball onsdag på grunn av Storbritannias skjerpede karanteneregler for personer som ankommer fra Danmark. Årsaken er frykt for spredning av en mutert utgave av koronaviruset som har oppstått i danske minkfarmer.

Finland slo Frankrike

To kjappe mål før pause ga Finland en høyst uventet 2-0-seier borte mot Frankrike onsdag. Gjestene hadde aldri slått «Les Bleus» tidligere.

Marcus Forss og Onni Valakari gjorde kampens scoringer på den franske nasjonalarenaen i Saint-Denis i utkanten av Paris. For første gang siden 1960 ledet et finsk landslag et oppgjør mot Frankrike.

Ledermålet kom etter 28 minutter spill. På midtbanen mistet Tottenham-profilen Moussa Sissoko ballen vendt mot eget bur, og det utnyttet Finland til fulle.

Rasmus Karjalainen snappet opp ballen og spilte den videre til Forss, som stødig satte inn 1-0 bak keeper Steve Mandanda.

Kun tre minutter senere hamret Valakari til og scoret et utsøkt mål fra rundt 20 meter. 21-åringen spilte i Tromsø mellom 2018 og 2020, og i lang tid hadde han da sin far Simo Valakari som trener i klubben.

For første gang siden juni 2015 lå Frankrike under med to scoringer til pause. Den regjerende verdensmesteren satte innpå stjerner som Anthony Martial, Antoine Griezmann og N'Golo Kanté med over en halvtime igjen, men vertene måtte gå målløse av banen.

Før onsdagens kamp hadde Frankrike vunnet åtte av åtte kamper mot Finland og hatt en målscore på 18-3.

Privatlandskamp onsdag:
Danmark – Sverige 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 Jonas Wind (61), 2-0 Alexander Bah (74).

Spilt i Brøndby.

Landskamper fotball menn onsdag:

Hellas – Kypros 2-1 (i Aten), Albania – Kosovo 2-1 (i Elbasan), Litauen – Færøyene 2-1(i Vilnius), Malta – Liechtenstein 3-0 (i Ta'Qali), Montenegro – Kasakhstan 0-0 (i Podgorica), Romania – Hviterussland 5-3 (i Ploiesti), San Marino – Latvia 0-3 (i Serravalle), Bulgaria – Gibraltar 3-0 (i Sofia), Tyrkia – Kroatia 3-3 (i Istanbul), Danmark – Sverige 2-0 (i Brøndby), Luxembourg – Østerrike 0-3 (i Luxembourg by), Belgia – Sveits 2-1 (i Leuven), Italia – Estland 4-0 (i Firenze), Nederland – Spania 1-1 (i Amsterdam), Polen – Ukraina 2-0 (i Chorzow), Portugal – Andorra 7-0(i Lisboa), Slovenia – Aserbajdsjan 0-0 (i Ljubljana), Tyskland – Tsjekkia 1-0 (i Leipzig), Frankrike – Finland 0-2 (i Saint-Denis).

Avlyst: Norge – Israel.