Sport

Danmark til OL-finale etter håndballdrama

Danmarks håndballherrer har sikret seg sin første OL-medalje etter å ha beseiret Polen 29-28 etter ekstraomganger i semifinalen. I finalen søndag venter tittelforsvarer Frankrike.

Av Stian Johnsen

RIO DE JANEIRO: Den dramatiske semifinalen gikk til ekstraomganger etter at det sto 25-25 etter ordinær tid. I tilleggstiden skaffet Danmark seg raskt et forsprang som skulle vise seg å holde til seier og finaleplass.

Det skulle riktig nok bli noen svært nervepirrende sekunder etter Karol Bieleckis redusering til 28-29. Men Mikkel Hansen og de andre danske stjernene kunne puste lettet ut over å ha nådd sin første OL-finale.

Hansen ble toppscorer for det danske laget og var svært viktig med sine ti scoringer, særlig ettersom Polens førstekeeper Piotr Wyszomirski hadde en redningsprosent på sterke 48.

– Dette betyr veldig mye for oss, men hør nå her: Det er ikke ferdig ennå. Vi har en spennende kamp mot Frankrike på søndag, sa Hansen etter kampen.

– I morgen venter en ny dag med mye forberedelser og trening på taktiske grep mot franskmennene. Og så venter en kjempeopplevelse som vi alle gleder oss veldig mye til, fortsatte stjernespilleren.

Regjerende OL-mester Frankrike beseiret Tyskland 29-28 i semifinalen fredag. Tyskerne må med andre ord gjøre opp om bronsen mot Polen. (©NTB)

Resultater:

OL håndball menn fredag, semifinaler:

Frankrike – Tyskland 29-28 (16-13), Polen – Danmark 28-29 e.eo. (25-25, 15-16).

Finale og bronsekamp spilles søndag.

Mer fra Dagsavisen