Sport

Daniel Braaten: Back, stopper, midtbane og spiss

Daniel Braaten er Skeids potet. – Det passer meg fint, gliser han

Det er bare keeperplassen Daniel Braaten ikke har spilt på i sin comeback-sesong i Skeid.

38-åringen har spilt ti av tolv kamper for Skeid så langt i 2. divisjon, og nå fortsetter det med sluttspill etter at bortekampen mot Kjelsås er unnagjort på lørdag.

Lang runde

Å spørre Daniel Braaten om hvilken plass han trives best på, er som å rope i vasken.

Han startet som flankespiller, deretter som spiss. Så har han vikariert der det har vært nødvendig: Høyre- og venstre back, midtstopper og sentral midtbane.

– Liker meg på alle plasser, jeg. Jeg spiller der treneren (Gard Holme) trenger meg, sier Daniel Braaten til Dagsavisen.

Etter å ha spilt 101 kamper for Skeid i første del av karrieren, gikk han runden Rosenborg, Bolton, Toulouse, FC København, Vålerenga, Brann og Stabæk før han vendte hjem til Skeid i vår.

Tre poeng opp

Nå kjemper Skeid om kvalifiseringsplassen om opprykk bak suverene Fredrikstad. Laget ligger på 5. plass, men er bare tre poeng unna den kvalifiseringsplassen som Kvik Halden har nå.

Poengene fra serien tas med inn i sluttspillet, derfor er tre poeng mot Kjelsås helt nødvendig.

– Vi har mange unge spillere og det er moro å se hvordan de utvikler seg. Men vi ville hatt litt flere poeng om vi hadde satt alle sjansene våre, sier han.

Samme spillestil

Å se Daniel Braaten på banen i 2. divisjon er som vi kjenner ham også fra hans 52 landskamper som han fikk fra 2004 til 2014.

Tilsynelatende søvnig og uinteressert til små eksplosjoner som kan avgjøre fotballkamper. Det har vært noen slike i år også.

Bestemmer han seg for å ta ballen, gjør han det. det har medført en del frispark og gule kort, for Braatens muskelbruk er det ikke alle dommere som godtar.

– Usedvanlig nyttig for oss og godt å ha en kar i laget som kan ta samtlige roller, sier Skeid-trener Gard Holme.

Mandag skal sluttspillet i 2. divisjon trekkes, det vi si kampoppsett og hvilke tre hjemmekamper hvert lag får.

Les også: Lillestrøm henter tidligere Vålerenga-spiller (+)

Hvilke bortekamper?

Trekningen har stor betydning. Skeid risikerer blant annet bortekamper mot opprykksrivalene Fredrikstad og Alta igjen.

– Noen sier at trekning ikke er så viktig. I dette tilfellet har det stor betydning. Hvilken fordel er det eksempelvis å få FFK i en av de siste kampene, etter at opprykket er klart?, spør han.

Daniel Braaten stålsetter seg for en lang sesong. Hvis laget går hele veien til kvalifisering er ikke sesongen ferdig før i midten av desember.

- Det er vel uproblematisk for deg, du er jo aldri skadet.

- Sjelden skadet, bare gode smerter hele tida, er det ikke det det heter, spør Daniel Braaten.

PS. Siste ordinære serierunde spilles lørdag. Ale kampene går samtidig.

Lørdag 15.00: Alta – Vålerenga 2.-lag, Brattvåg – Fredrikstad, Hødd – Florø, Kjelsås – Skeid, Moss – Fløya, Senja – Eidsvold Turn, Tromsdalen – Kvik Halden.

Mer fra Dagsavisen