Sport

Dale Oen døde av hjerteinfarkt

Skuldersmertene til Alexander Dale Oen hadde trolig sammenheng med hjerteinfarktet han senere døde av.

– Dette er et svært overraskende funn, og det er nesten uforståelig at en 26 år gammel verdensmester i svømming kan ha utviklet en så alvorlig hjertesykdom, sier Olympiatoppens OL-lege Ola Rønsen, som også er ansvarlig lege for det norske svømmelandslaget.

17.00 norsk tid blir den fulle obduksjonsrapporten til 26-åringen offentliggjort i henhold til amerikansk lov. Olympiatoppen har allerede sendt ut en pressemelding med årsaken bak det brå dødsfallet.

I rapporten står det at svømmeren døde av hjerteinfarkt som følge av en blodpropp i en av de tre kransarteriene. Videre viser obduksjonen at Oen hadde en kransarteriesykdom, som skaper trange blodårer i hjertemuskelen som følge av åreforkalking.

Obduksjonsrapporten viser også at han hadde forandringer i hjertemuskelen som er forenlige med små infarkter 1-2 måneder før han døde.

– På grunnlag av obduksjonsrapporten mener vi det er sannsynlig sammenheng mellom plagene han hadde i forbindelse med skulderskaden og hjertesykdommen, opplyser Rønsen. (NTB)

Mer fra Dagsavisen