Fotball

Dagens VIF-spiss

Hadde VIF måttet velge spydspissen i dag, hadde det blitt Daniel Braaten. – Gjerne det, sier Daniel selv, som bare mangler kamptrening.

Av Frode Olsen

LA MANGA (Dagsavisen): Kjetil Rekdal er klar på at to nye spillere må inn før seriestart. Prøvespill kan bli aktuelt allerede under treningsleiren i Spania. I går gjennomførte han de første øktene i kaldt spania­vær.

Rekdal pustet noe lettere etter signeringen av Daniel Braaten, men er tydelig på at han vil ha to nye spillere inn i troppen.

– I tillegg til en sentral midtbanespiller ser vi etter den typiske målscoreren. Vi må se etter spillere det er mulig for oss å betale for, men akkurat nå er vi to spillere i manko, sier Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

Siste kamp i mai

Klubben som etter fjorårs­sesongen mistet Tippeligaens beste spiss i Vidar Örn Kjartansson, står i realiteten tilbake uten reelle alternativer. Den som kommer nærmest, er nysignerte Daniel Braaten. Problemet er bare at den storvokste spissen ikke har spilt kamper siden sommeren 2014.

– Med Daniel har vi fått inn en spiss som kan spille helt der framme. Han representerer rå kraft, men kan også fungere som kantspiller.

Kan komme to

VIF-treneren avslører at klubben jobber intenst for å fylle tomrommene i troppen.

– Muligheten for at vi får besøk av prøvespillere i denne uka er til stede, sier Rekdal.

Vålerenga har bevisst valgt å drøye med den første treningskampen på spansk jord. Først søndag møter de Viking.

– Det er viktig for oss å få noen gode treninger i kroppen. Vi har mange unge spillere i troppen, og vi trenger tid sammen på treningsfeltet, sier han.

Rekdal har planer om at laget skal spille med høy aggressivitet. Samtidig vil han rette på den defensive delen av spillet.

– I høstsesongen slapp vi inn altfor mange enkle mål. Den biten er vi nødt til å forbedre. Selvtilliten forsvant etter kampen mot Viking i Stavanger (5–5), sier Kjetil Rekdal.

Men høyest på prioriteringslistene står en ny målscorer.

– Hadde vi spilt seriekamp, ville jeg nok brukt Daniel på topp, sier han.

Daniel er klar

Daniel Braaten innrømmer at han er et stykke unna den ­optimale kampformen.

– Vi må tilbake til i sommer for å finne sist jeg spilte kamp. Det vil nok ta noe tid, men formen kjennes faktisk veldig fin, sier Braaten til Dagsavisen.

Spissen kan bekle de fleste offensive rollene, og ser gjerne på seg selv som et spissalternativ.

– Akkurat nå er jeg glad for all spilletid jeg kan få. Men jeg er beredt på å gå inn i den rollen hvis nødvendig, sier han.

Den tidligere Skeid-spilleren har funnet seg godt til rette i Vålerenga, og kjente flere spillere før han kom til klubben.

– Nå er det bare for Kjetil Wæhler å lukke igjen bak, smiler Braaten.

Mer fra Dagsavisen